|miercuri, februarie 28, 2024
  • Follow Us!

ÎPS Varsanufie: Ne rugăm ca Bunul Dumnezeu să binecuvânteze mandatul noului prefect, domnul Florian Marin 

dsc_1576_2

Chiriarhul Râmnicului a participat la festivitatea de învestire a noului Prefect al Judeţului Vâlcea

Joi, 20 aprilie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a participat  în Sala Mare a Consiliului Judeţean Vâlcea, alături de oficialităţile locale şi de reprezentantul Ministerului Administraţiei şi Internelor, la învestirea domnului Florian Marin, în funcţia de Prefect al Judeţului Vâlcea.

Guvernul a emis, în data de 22 martie,  hotărârea prin care comisarul şef în rezervă Florian Marin este numit în funcţia de prefect al judeţului Vâlcea.

În cadrul festivității de învestire, Părintele Arhiepiscop a subliniat că „la orice moment de seamă din viața noastră se cuvine mai întâi să-I mulțumim Bunului Dumnezeu pentru ceea ce ne-a oferit ca dar, pentru că orice bine primim în viața noastră este un dar al lui Dumnezeu Cel preamilostiv, după cum și Sfântul Apostol Iacob spune „toată darea cea bună  și tot darul desăvârșit de sus este, pogorându-se de la Tine, Părintele luminilor”.

Suntem siguri că buna împreună lucrare dintre cele două instituții, Prefectura și Arhiepiscopia Râmnicului, va continua, mai ales știindu-l pe domnul prefect Florian Marin ca fiind un om implicat în viața Bisericii și aplecat către nevoile oamenilor.

Arhiepiscopia Râmnicului, de ani buni, este sprijinită, dar și sprijină Instituția Prefectului, având numeroase proiecte comune, mai ales cu referire la conservarea și protejarea patrimoniului spiritual și material al județului nostru, cât și numeroase proiecte sociale și culturale inițiate spre folosul semenilor noștri.

Ne rugăm ca Bunul Dumnezeu să binecuvânteze mandatul noului prefect, domnul Florian Marin, ca în toate să lucreze spre binele locuitorilor acestui județ și spre slava lui Dumnezeu, oferindu-i Domniei Sale putere de muncă și sănătate, astfel încât toate să le facă spre buna propășire și mântuirea neamului nostru”, a transmis Înaltpreasfinția Sa.

Totodată, Părintele Arhiepiscop a apreciat și activitatea desfășurată de către domnul prefect Radu Renga în mandatul pe care l-a încheiat, oferind noului prefect o copie a Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Dintr-un Lemn.

Leave a Response