|miercuri, februarie 28, 2024
 • Follow Us!

Romprest Energy S.R.L. a demarat un program pilot de colectare selectivă a deşeurilor reciclabile in Ramnicu Valcea 

sigla romprest_1

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Romprest Energy S.R.L. ia “atitudine eco”, prin demararea, începând cu 01.05.2017, a unui program pilot de colectare selectivă a deşeurilor reciclabile, de la peste 300 de gospodării individuale din zona Ostroveni

 

Începănd cu 01.05.2017, un număr de 325 de gospodării individuale din zona Ostroveni, abonate ale operatorului de salubritate, vor primi din partea Romprest Energy câte un sac galben, destinat depozitării deșeurilor de plastic și metal (doze de aluminiu), și un sac albastru pentru depozitarea deșeurilor din hârtie și carton. Pe lângă cei doi saci, proprietarii gospodăriilor individuale vor primi și un flyer care conține informații referitoare la modalitatea corectă de colectare a deșeurilor reciclabile și programul de ridicare a acestora. Sacii galbeni și albaștri vor fi ridicați în ziua anunţată și transportați separat, cu un autovehicul special.

Frecvența de colectare a deșeurilor reciclabile va fi o data pe lună, urmând să fie adaptată în funcție de cerințele utilizatorilor.

Printre obiectivele stabilite în cadrul acestui proiect se numără creșterea cantității de deșeuri reciclabile colectate, dar și familiarizarea vâlcenilor care locuiesc la casă cu acest sistem de sortare a deșeurilor. În funcție de rezultatele obţinute, proiectul va fi adaptat și extins la toate gospodăriile din unitatea administrativ-teritorială a Mun. Ramnicu Valcea.

Cetăţenii Mun. Ramnicu Vâlcea trebuie să aibă în vedere faptul că, dacă nu vor acţiona în direcţia colectării selective a unor deşeuri care se generează zilnic (ambalaje de hârtie şi carton, recipiente din plastic, sticlă sau metal, etc.) şi le vor arunca amestecat în pubele, acest lucru se va reflecta permanent în creşterea costurilor generate de servicii suplimentare legate de sortarea şi  tratarea deşeurilor municipale.

 

Romprest Energy S.R.L.

One Response to Romprest Energy S.R.L. a demarat un program pilot de colectare selectivă a deşeurilor reciclabile in Ramnicu Valcea

 1. Laurian C.

  Mizeria in Romania , prin selectarea preferentiala se tine. Este jenant ca , Institutia Primariei asteapta ca , neica nimeni sa rezolve problemea mizeriei din oras.
  Este penibil ca , Institutia Primariei, a carui Primar se plimba in Japonia iar viceprimarul taie panglici , sa aiba pretentii ca niste neica nimeni sa-i rezolve problema gunoaielor din oras.
  Sunt convins ca , politicul de astazi nu va rezolva nimic chiar daca promit si maninca cu polonicul. Stiu ei ce ce!.
  Astazi , in Ramnicu Valcea se colecteaza selectiv gunoaiele , insa se string la un loc. Chiar , considerati ca , valcenii sunt prosti , de ne tratati in acest fel?
  In acest sens percepeti si taxele de colectare. Dar se pare ca , si minciuna este o vorba.
  Domnilor , cind veti fi corecti cu cei pe care i-ati mintit in alegerile locale?
  Romprest Energy S.R.L. este un prestator si nu un decident. Cind , in aceasta tara , respectiv in orase , se va structura ordinea si ierarhia?
  Sunteti sau nu reprezentantii administratiei locale?
  Mincinosi sunt peste tot , iar actualul primar este patit. Se dpreste o alta apocalipsa valceana?

   

Leave a Response