|luni, februarie 6, 2023
 • Follow Us!

Chimcomplex: Angajaţii Oltchim Râmnicu Valcea vor fi preluaţi integral, iar salariile acestora vor fi menţinute 

oltchim_03009300

Angajaţii de la Oltchim Râmnicu Vâlcea vor fi preluaţi integral de către Chimcomplex S.A. Borzeşti, iar salariile acestora fi menţinute şi chiar majorate, a afirmat preşedintele Consiliului de Administraţie al Chimcomplex, Virgiliu Băncilă, într-un comunicat de presă al companiei.

‘Nu vom reduce niciun salariu, dimpotrivă, ne dorim să creştem salariile tuturor celor care doresc să se implice activ în restructurarea companiei. Vreau să asigur salariaţii Oltchim de faptul că, aşa cum s-a întâmplat şi în 2003, la privatizarea Chimcomplex, aşa vom face şi la Oltchim, în sensul că vom şti să asigurăm cu succes tranziţia de la sistemul de stat la cel privat’, a subliniat Băncilă.

Potrivit sursei citate, Chimcomplex Borzeşti are în pregătire două pachete investiţionale postprivatizare în cazul preluării Oltchim. Un prim pachet investiţional vizează finanţarea celor 22 de obiective identificate în urma auditului la Oltchim, iar scopul este reechilibrarea combinatului şi poziţionarea acestuia pe un profit real.

‘Estimarea noastră este că, în 6 luni de la preluare, odată cu finalizarea măsurilor de invesţii din primul pachet investiţional, Oltchim va reintra pe o poziţie de echilibru, devenind bancabil’, a subliniat preşedintele Consiliului de Administraţie al Chimcomplex.

Totodată, după o primă etapă investiţională se va lansa cel de-al doilea pachet, care atinge în proiecţiile Chimcomplex suma de peste 275 milioane de euro.

‘Aceste investiţii se referă la construirea unor noi instalaţii de etilenoxid, metanol, apă oxigenată sau la repornirea fluxului PVC, investiţii care vor aduce multe schimbări pozitive în funcţionarea Oltchim şi în relaţia acestuia cu mediul înconjurător’, arată Virgiliu Băncilă.

Chimcomplex a anunţat că va depune o oferta de preluare a activelor viabile ale combinatului Oltchim, urmând să creeze împreună cu acesta Compania Română de Chimie.

http://www.economica.net/chimcomplex-angajatii-oltchim-ramnicu-valcea-vor-fi-preluati-integral-iar-salariile-acestora-vor-fi-mentinute_139093.html#ixzz4jRm4UyTO

3 Responses to Chimcomplex: Angajaţii Oltchim Râmnicu Valcea vor fi preluaţi integral, iar salariile acestora vor fi menţinute

 1. Laurian C.

  Daca doriti performanta , domnilor de la Chimcomplex , atunci sigur trebuie sa renuntati la toti cei care ocupa functii la nivelul de virf al Oltchim , pentru ca altfel sunteti pirliti.
  Actualii conducatori sunt umbra roibului la aceasta societate demolata cu buna stiinta si din grandomanie.
  Locul lor este in cu totul alta parte , daca Institutiile statului au urechi sa auda.

   
 2. X

  NU veti prelua OLTCHIM!
  Va veti opri aici sau… dincolo de gratii.
  Ca veti opri de bunăvoie sau…cineva va va opri.
  E simplu.
  Si da, domnule Bancila, la 74 de ani e simplu si tentant, deopotrivă.
  Dar ce va face victima Vuza?!
  Naiv, nu atat de prost, dar nici pe departe atat de destept pe cat vrea sa para…
  Caie va face – mai ales cu propriul ego…
  Personajul este egocentrist si … nul…

   
 3. johnnie

  „….ne dorim să creştem salariile tuturor celor care doresc să se implice activ în restructurarea companiei.”…..destept!!!

   

Leave a Response