|vineri, septembrie 30, 2022
  • Follow Us!

Proiect de Lege privind transportul ecologic in Camera Deputatilor 

sorin-bota-senator-1

Proiectul de Lege privind transportul ecologic, inițiat de deputatul PSD Marius Sorin Bota și depus în Parlament încă din primăvara anului trecut, de pe vremea când era senator, a primit aviz favorabil în Comisia pentru mediu și echilibru ecologic din Camera Deputaților. Prin această propunere legislativă se dorește reducerea poluării din aglomerările urbane, reducerea consumului de benzină și motorină, dar și promovarea noilor tehnologii în transport. Conform articolului 1 din acest inițiativa legislativă, autoritățile publice locale, regiile autonome și societățile aflate în subordinea unităților administrativteritoriale vor achiziționa mijloace de transport călători acționate prin motoare cu propulsie electrică, tehnologii verzi de tipul Electrice, Hybrid, Hybrid Plug-In, Hydrogen (FCV), motoare cu propulsie pe gaz natural comprimat, motoare cu propulsie pe gaz natural lichefiat și motoare cu propulsie pe biogaz în proporție de minimum 30% din necesarul de achiziții viitoare. Procentul va fi calculat din totalul numărului de autovehicule achiziționate într-un an. Proiectul de Lege a trecut de Senat încă din 2016, urmând acum votul decisiv al Plenului Camerei Deputaților.(Agerpres)

În România Denisson Energy, firmă membră a grupului Antares, și Asociația Gazului Natural pentru Vehicule NGVA România dezvoltă proiectul CNG România, care vizeaza implementarea a 9 statii de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat ( CNG ) de-a lungul coridoarelor pan-europene.

Proiectul, în valoare de 5,2 milioane de EUR, este  derulat în cadrul programului CEF al Agenției pentru Inovație și Rețele ( INEA ) a Comisiei Europene și este cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din valoarea acestuia.

Detalii despre proiect și stadiile de implementare puteți găsi accesând www.cngromania.eu.

 

Leave a Response