|joi, martie 28, 2024
  • Follow Us!

Întâlnire de lucru la Prefectura Valcea pe tema depozitului de deșeuri din localitatea Măldărești 

29386157_460096814405575_4242775798311813120_n

Prefectul județului Vâlcea, Florian Marin, a organizat, ieri, la sediul Instituției Prefectului, o întâlnire de lucru, pe tema închiderii gropii neconforme de deșeuri din localitatea Măldărești – mentioneaza gds.ro

La întâlnire au participat: Comisarul General Adjunct al Gărzii Naționale de Mediu, domnul Popa Octavian Marius, Directorul General al Administrației Naționale a Apelor Române, domnul Victor SANDU, conducerile Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu Vâlcea și Administrației Bazinale de Apă Olt, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție Vâlcea și Direcției de Sănătate Publică Vâlcea.

Aspectele puse în discuție au vizat atât măsurile tehnice, cât și cele legale pe care instituțiile prezente le vor pune în practică, astfel încât proprietarul depozitului neconform de deșeuri din localitatea Măldărești, să procedeze în condițiile legii la închiderea deponiei menționate.
Totodată, au fost luate în discuție problemele poluării generate din cauza scurgerii levigatului în pârâul Goruneț și modalitățile concrete prin care instituțiile statului pot intervenii pentru diminuarea efectelor, ca urmare a poluării din zonă.

În cursul lunii aprilie, va avea loc o ședință de lucru cu participarea tuturor factorilor implicați și a mass-mediei, în care vor fi analizate activitățile desfășurate pentru închidere, până la data respectivă, de către administratorul depozitului neconform de deșeuri din localitatea Măldărești, societatea SACOMET S.A. – Horezu.

Leave a Response