|vineri, martie 29, 2024
  • Follow Us!

Corul Preoților din Arhiepiscopia Râmnicului a concertat pe scena Ateneului Român 

unnamed

 

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, în data de 28 martie 2018, cu ocazia Anului Omagial al Unității de Credință și de Neam și Anului Comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri din 1918, Corul Preoților din Arhiepiscopia Râmnicului, dirijat de Arhid. Prof. Dr. Codruț – Dumitru Scurtu, a concertat pe scena Ateneului Român din București alături de Orchestra Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale interpretând un repertoriu de piese patriotice dedicate centenarului Marii Uniri.

Concertul de Gală a fost precedat în data de 27 martie 2018 de concertul susținut în cadrul Concursului Național de Creație „Iosif Ivanovici” la Studioul de Concerte al Muzicii Reprezentative a Armatei. Sub auspiciile Familiei Regale a României, Ateneul Român va găzdui o nouă ediție a Concursului Național de Creație „Iosif Ivanovici”, organizat anual de Orchestra Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale.

Anul acesta se împlinesc 151 de ani de la înființarea, de către Domnitorul Carol I, a Inspectoratului General al Muzicilor Militare, moment care a reprezentat punerea pe baze moderne a Armei Muzicilor Militare, creată la Iași, în anul 1831. Ajuns la a treisprezecea ediție, concursul si-a desfășurat gala de încheiere la Ateneul Român, în anul în care sărbătorim 100 de ani de la înfăptuirea României Mari.

Leave a Response