|joi, martie 28, 2024
  • Follow Us!

Pelerinajul de Florii în Arhiepiscopia Râmnicului 

banner_2

 

Sâmbătă, 31 martie  2018, în Sâmbăta lui Lazăr, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopia Râmnicului  organizează  Pelerinajul de Florii.

În Municipiul Râmnicu-Vâlcea, la Biserica „Înălțarea Domnului”- Ostroveni, după Slujba Vecerniei și a Litiei, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Varsanufie va sfinți ramurile  de salcie și finic, ce se vor împărți ca binecuvântare tuturor credincioșilor participanți la acest pelerinaj.

Pelerinajul se va desfășura, începând cu ora 17.00, pe următorul traseu: Biserica „Înălțarea Domnului”, Ostroveni – B-dul Tineretului – Strada Luceafărului – Strada Dacia – Calea lui Traian – Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Nicoale”.

Pelerinajul de Florii se va desfășura și în Municipiul Drăgășani și Orașul Horezu pe itinerariile stabilite la nivelul fiecărei protoierii.

Pelerinajul de Florii amintește în mod deosebit de călătoria Mântuitorului Hristos din Betania spre Ierusalim, însoțit de ucenicii Săi, călătorie care culminează cu Intrarea Sa în Ierusalim, când este întâmpinat de tot poporul ca un adevărat Împărat, cu ramuri de copaci ridicate triumfător și cu haine întinse pe cale.

Leave a Response