|vineri, martie 29, 2024
  • Follow Us!

Deputatul PSD Ovidiu Popa: Trebuie să punem sănătatea în centrul dezvoltării societatii romanesti 

ovidiu-popa1

DECLARATIE POLITICA

Ziua Mondială a Sănătății

 

Stimate Domnule Președinte,

Stimate Colege, stimați Colegi,

 

Data de 7 aprilie este considerată Ziua Mondială a Sănătății, aceasta reprezintă ziua înființării Organizației Mondiale a Sănătății în 1948, la obținerea celei de-a 26-a semnături ale Constituției pentru o organizație mondială a sănătății.

Anul acesta, în România, Ziua Mondială a Sănătății evidențiază importanța accesului tuturor la servicii esențiale de sănătate. Indiferent de statutul economic sau social, de vârstă sau de domiciliu, întreaga populație trebuie să aibă asigurat accesul la servicii medicale.

Odată cu aplicarea Agendei pentru Dezvoltare Durabilă și a unei acoperiri universale a sănătății pentru 2030 a OMS, cu ajutorul cunoștințelor de astăzi, putem atinge acest scop, un scop comun care ar trebui să ne preocupe.

Trebuie să punem sănătatea în centrul dezvoltării, concentrându-ne pe dreptul la sănătate, echitate, corectitudine, universalitate și solidaritate. Pentru acest lucru, trebuie să transformăm modul în care lucrăm. Trebuie să mobilizăm comunitatea și cetățenii și să angajăm societatea civilă prin stabilirea unui consens în ceea ce privește obiectivele la nivel național. Trebuie să ne străduim să obținem o realitate a abordărilor legislative și a strategiilor de sănătate în toate politicile. Trebuie să vedem sănătatea ca fiind cel mai potrivit lucru în care trebuie să investim, ceea ce cu siguranță dă randamente ridicate. Aceasta este ceea ce trebuie să facem în anii ce urmează.

Mai presus de toate, trebuie să ne asigurăm un angajament politic puternic pentru a atinge aceste obiective și, cu adevărat, trebuie să „nu lăsăm pe nimeni în urmă”, așa cum am mai spus-o și într-o declarație anterioară cu privire la respectarea drepturilor și susținerea persoanele cu dizabilități, întrucât sănătatea poate fi o decizie politică.

Stimați colegi trebuie să fim solidari pentru mobilizarea mijloacelor necesare și asigurarea implementării viitoarelor propuneri, în vederea susținerii celor spuse, în spiritul solidarității naționale.

Trebuie să consolidăm sistemul de sănătate, cu accent pe asistența medicală primară, să punem accentul pe promovarea sănătății și prevenirea bolilor pe toată durata vieții, să abordăm toți factorii determinanți ai sănătății, dacă dorim să obținem sănătate și bunăstare pentru toți.

Trebuie să ne consolidăm pregătirea la nivel de stat în acest domeniu și să avem de fiecare dată soluții în situațiile de urgență.

Cu speranța că împreună conștientizăm importanța și impactul acestui subiect vă mulțumesc și vă doresc Sărbători Pascale fericite, cu sănătate și bucurii!

Vă mulțumesc!                                                                                        4 aprilie 2018

Ştefan-Ovidiu Popa

Deputat PSD

Vâlcea, Circumscripția electorală nr. 40

Leave a Response