|vineri, martie 29, 2024
  • Follow Us!

Sparle si soparle, 09.07.2018 

soparla-cu-volanas
  • Sub rafalele unei ploi torenţiale, primarul comunei Roşiile, Doru Diaconu, a reuşit totuşi să organizeze, în condiţii acceptabile, Ziua comunei, în data de 29 iunie, ceea ce merită toată aprecierea noastră. Mai menţionăm că spectacolul artistic şi interpreţii de muzică populară şi-au ţinut recitalurile, conform programului anunţat….

 

  • Recent, conducerea Oltchim a adoptat Codul de Etică și Conduită Profesională, unul dintre documentele fundamentale ale societăţii, în care termenul „corupție” este etichetat ca „abuzul de putere săvârșit în exercitarea funcției de un angajat al societății, indiferent de statut, structură sau poziție ierarhică, în scopul obținerii unui profit personal, direct sau indirect, pentru sine sau pentru altul, persoană fizică ori juridică”. Totodată, Codul de Etică și Conduită Profesională stabilește principiile și normele de etică profesională la care aderă toți angajații Oltchim și care are rolul de a direcționa comportamentul moral și profesional al acestora atât în timpul activității profesionale, cât și în afara acesteia, pentru a evita situațiile care pot afecta imaginea societății. Toate acestea apar în primul raport de sustenabilitate publicat de Oltchim, care transpune la nivel naţional cerinţele Directivei Europene nr. 95/2014 privind prezentarea informaţiilor non-financiare şi cele privind diversitatea.

 

  • Tot mai mulţi vâlceni care se internează sau trec prin Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea au constatat că celebra „atenţie” sau „plic” la doctor a cam… dispărut. Aceasta se întâmplă în mare parte datorită următoarelor decizii: majorarea salariilor în sistemul sanitar şi instituirea unui Consiliu de etică la nivelul spitalului de către directorul Dan Ponoran. În anul 2018, consiliul în cauză a cam „şomat” şi pentru că nu au mai fost depuse sesizări sau petiţii de către pacienţii nemulţumiţi de serviciile din Spitalul Judeţean Vâlcea. În urmă cu trei ani, directorul Dan Ponoran lua decizia de constituire a Consiliului de etică nr. 237/14 mai 2015, modificată de Decizia nr. 138/30 martie 2017, preşedinte fiind numit doctorul Daniel Roncea.

Leave a Response