|duminică, mai 19, 2024
  • Follow Us!

Precizări ale deputatului Eugen Neaţă despre dublarea subvenţiilor pentru companiile care angajează şomeri 

Eugen Neata

„Guvernul României a adoptat, joi, 5 iulie 2018, Ordonanţa de Urgenţă iniţiată de Ministerul Muncii şi Ministerul Justiţiei privind dublarea subvenţiilor lunare pentru companiile care angajează şomeri. Toate companiile din mediul de afaceri, care vor angaja şomeri şi persoane asistate social vor primi 500 de euro pe lună pentru fiecare angajat, conform proiectului de ordonanţă de urgenţă.

Sumele vor fi oferite şi pentru angajarea de absolvenţi de orice fel de formă de învăţământ – şcoli profesionale, gimnazial, liceal, tineri greu angajabili, marginalizaţi, ucenici, indiferent de vârstă, stagiari, absolvenţi de studii superioare, persoane cu handicap şi persoane care se află în prag de pensionare.
Valoarea netă a subvenţiei va fi acordată pentru:
– şomerii de lungă durată, şomerii unici susţinători, şomeri cu vârsta de peste 45 de ani (sau cu maximum 5 ani până la pensie);
– persoanele cu handicap;
– tinerii NEET, tinerii marginalizaţi;
– ucenici, stagiari, absolvenţi.
De asemenea, pe lângă impactul pozitiv pe piaţa muncii, creşterea subvenţiilor oferite angajatorilor reprezintă, practic, o dublare faţă de nivelul anului 2017, conform datelor oficiale.
Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă va acorda subvenţiile angajatorilor şi va demara şi campanii de informare pentru tot mediul de afaceri.
În calitate de deputat, voi susţine întotdeauna proiectele benefice pentru oameni, proiecte care aduc bunăstare şi linişte în rândul românilor”.

Eugen Neaţă, deputat PSD de Valcea

Leave a Response