|duminică, iunie 16, 2024
  • Follow Us!

Eugen Neata, deputat PSD: La 6 luni de la preluarea guvernării de către Cabinetul Dănicilă, România se dezvoltă! 

Neata Eugen

 

Premierul Viorica Dăncilă a prezentat bilanțul primelor 6 luni de guvernare. Iată câteva din proiectele implementate:

“Venituri mai mari la bugetul de stat cu 12%, față de aceeași perioadă a anului trecut. Concret, 530 de milioane de euro au intrat în fiecare lună în conturile statului. Banii au mers pentru investiții și creșterea veniturilor cetățenilor.
Reducerea deficitului la bugetul de pensii și eliberarea a peste 3 miliarde de lei, care vor rămâne disponibili la bugetul de stat pentru investiții.
Gradul de absorbție a fondurilor europene de 10 ori mai mare decât în 2016 și în creștere cu aproape 20% față de anul trecut.
Investiții publice în valoare de peste 9 miliarde de lei pentru primele șase luni din 2018, în comparație cu 6 miliarde de lei cât au fost în primele șase luni ale anului 2017.
Investiții străine directe de peste 2,2 miliarde de euro doar pe primele șase luni din acest an, cu aproape un miliard de euro mai mult decât în aceeași perioadă din anul 2016.
Creșterea punctului de pensie, creșterea pensiei minime, creșterea salariilor medicilor, creșterea salariilor din Educație, acordarea subvențiilor în avans pentru fermieri în valoare de 1 miliard de euro, toate măsuri cuprinse în Programul de Guvernare și implementate în jumătate de an.
Reducerea de la 7 la 1 a numărului de declarații fiscale și reducerea termenelor scadente de la 5 la 1, cu prevederea ca din 2019 toate plățile să fie făcut online.
Peste 930 de kilometri de drumuri județene și comunale și peste 600 de kilometri de conducte.
Proiecte strategice în parteneriat Public-Privat, începerea construcției efective la proiectul BRUA și aproape 200 de kilometri de linii electrice și conectarea cu vecinii din Ungaria și Serbia.”

Partidul Social Democrat respectă programul de guvernare, continuă să realizeze proiecte pentru România și oameni!

Eugen Neata, deputat PSD

Leave a Response