|duminică, iunie 16, 2024
  • Follow Us!

Deputatul PSD de Valcea, Vasile Cocos, a participat la sfintirea cantinei sociale a Protopopiatului Horezu 

deputat Cocos sfintire cantina Horezu

 

Marti, 31 iulie 2018, s-a sfințit și inaugurat Cantina Socială „Avraam, primitorul de străini” a Protopopiatului Horezu. Acest așezământ social oferă hrană gratuit (o masă pe zi), de luni până vineri, la 25 de beneficiari. La acest eveniment a participat si deputatul PSD de Valcea, Vasile Cocos, un credincios adevarat, apropiat de Arhiepiscopia Ramnicului.

Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a arătat celor de față importanța milosteniei ca și concretizare a iubirii noastre față de aproapele: „în Sfânta Evanghelie se vorbește despre o comoară pe care noi trebuie să ne-o câștigăm în cer, aceea care ar putea să ne asigure viața cea veșnică.

Comoara de care ne vorbește Mântuitorul este cea a faptelor bune. Pentru a fi iertat, omul trebuie să ierte, pentru a fi miluit, credinciosul trebuie să miluiască. Fiecare faptă bună a noastră este scrisă în ceruri și reprezintă un zălog al mântuirii noastre.

Sfântul Efrem Sirul ne învață că „lauda creştinilor este milostivirea. Mântuirea creştinilor este ca la masa lor, săracii să mănânce împreună cu ei, că din casa lor Hristos niciodată nu va lipsi”.

Deputatul Vasile Cocos a apreciat faptul ca: In cadrul programelor privind intensificarea activităților social-filantropice de susținere a persoanelor care pot beneficia de ajutor, în vederea depăşirii unor situaţii care generează marginalizare sau excluziune socială, la inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie au fost înființate cantine sociale în toate cele patru protopopiate din Arhiepiscopia Râmnicului.

 

Leave a Response