|vineri, iunie 21, 2024
  • Follow Us!

CAS Valcea: Dacă aveţi planuri de vacanţă în afara ţării, vă recomandăm să solicitaţi Cardul European de Sănătate 

Alin_Voiculet_CAS1

Potrivit statisticilor, a început luna cu cele mai multe concedii de vară. Dacă aveţi planuri de vacanţă în afara ţării, vă recomandăm să solicitaţi Cardul European de Sănătate.

Acesta se obţine gratuit de la Casa de Asigurari de Sanatate Valcea şi poate fi folosit la furnizorii de servicii medicale din Uniunea Europeană dar şi din Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia, pentru o perioadă de 12 luni.

Având în vedere faptul că termenul de eliberare al CEASS este de 7 zile lucrătoare, de la data depunerii documentelor, pentru a evita situația neplăcută de a călători pe teritoriul UE/SEE fără a avea în posesia dumneavoastră acest card, vă recomandăm să vă adresați din timp Casei de Asigurări de Sănătate Valcea.

Documentele necesare eliberării CEASS:

– cerere tip (poate fi descărcată de pe următoarea  adresă: http://www.cnas.ro/casvl/page/procedura-de-obtinere-a-cardului-european.html;
– copie carte de identitate;

– dovada calității de asigurat (adeverință de salariat, cupon de pensie, decizie de pensionare, adeverință de elev/student etc.).

Documentele pot fi depuse la sediul C.A.S. Valcea, de luni până joi, între orele 08.30 – 16.00. Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la numărul de telefon: 0250.738035 / int. 145 si int. 147.

 

Foto: Alin Voiculet, director general CAS Valcea

 

 

Leave a Response