|joi, martie 28, 2024
  • Follow Us!

MAE: Ambasadorul României în SUA, George Maior, convocat pentru explicaţii 

george-maior.fvs8h20mg9

Ambasadorul României în SUA, George Maior, este convocat pentru explicaţii în Centrala MAE, conform unui comunicat de presă al ministerului transmis, luni, Agerpres.

“Îi asigurăm pe partenerii noştri internaţionali că în România există voinţa politică necesară din partea Guvernului României şi a Coaliţiei de Guvernământ de a garanta funcţionarea corectă a statului de drept, cu respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale, pentru dezvoltarea unei veritabile democraţii şi combaterea unor fenomene nocive, precum fenomenul corupţiei. Domnul Ambasador George Maior a avut o poziţie care nu a fost aprobată la nivelul Centralei MAE sau al Guvernului şi nu reprezintă poziţia MAE. Un ambasador al României ar trebui să fie preocupat ca, în conformitate cu Convenţia de la Viena cu privire la relaţiile diplomatice, să reprezinte întotdeauna interesele statului român în statul în care este acreditat. Rolul domniei sale este de a promova interesul naţional aşa cum decurge el din consensul la nivel instituţional şi să se abţină de la declaraţii publice de natură să afecteze negativ relaţiile bilaterale cu alte state. Reamintim că liniile de acţiune ale ambasadorilor sunt agreate la nivelul instituţiilor din România şi orice abatere va atrage răspunderea acestora, conform procedurilor în vigoare. În acest sens, domnul ambasador George Maior va fi chemat pentru explicaţii în Centrala MAE”, a precizat MAE în comunicat

Luni, la Reuniunea diplomaţiei române, ambasadorul George Maior a afirmat că Rudolph Giuliani, fostul primar al New Yorkului, este un personaj “spumos”, iar scrisoarea transmisă de acesta autorităţilor române reprezintă “expresia unui lobby iniţiat de anumite forţe care sunt interesate de apărarea unor personaje de la noi care au avut probleme cu justiţia”.

Leave a Response