|duminică, iunie 16, 2024
  • Follow Us!

FOTO – Proiectil găsit pe Vârful Spinu la Perişani! Ce trebuie să faceţi în cazul descoperirii muniţiei rămase neexplodate 

proiectil-840x200

 

În data de 27.08.2018, la ora 11.26, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi pentru ridicarea unui obiect de muniţie din comuna Perișani, vârful Spinu. Un vânător a observat un proiectil exploziv activ de 152 m.m. și a anunțat la numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Echipajul pirotehnic a intervenit pentru cercetarea, detectarea, identificarea, transportul şi depozitarea într-un deposit, în vederea distrugerii ulterioare.

În cazul descoperirii muniţiei rămase neexplodate, trebuie respectate o serie de măsuri de prevenire a unor situaţii nedorite:
– Nu vă jucaţi cu asemenea componente!
– Nu o mişcaţi!
– Nu o atingeţi!
– Nu o loviţi !
– Nu încercaţi să detonaţi focosul sau alte elemente componente!
– În zonele unde se presupune că ar exista muniţie neexplodată, nu executaţi săpături, nu aprindeţi focul şi este interzisă circulaţia oamenilor şi animalelor în apropiere;
În cazul în care aveţi cunoştinţe despre descoperirea unor elemente de muniţie anunţaţi de urgentă POLITIA, PRIMĂRIA sau INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ AL JUDEŢULUI VÂLCEA la telefon 112 sau 0250.742.802, pentru a se interveni în vederea ridicării şi distrugerii muniţiei descoperite.

 (ISU VÂLCEA)

Leave a Response