|joi, iulie 25, 2024
  • Follow Us!

In atentia serviciului de specialitate al Primariei Ramnicu Valcea: ASOCIAȚIILE DE PROPRIETARI ORGANIZATE PE MAI MULTE BLOCURI NU MAI POT EXISTA 

primaria-ramnicu-valcea-cladire-4

Legea nouă a asociațiilor de proprietari, în vigoare de la finele lunii septembrie, impune ca asociațiile create pe mai multe blocuri să se reorganizeze, până în toamna anului viitor, pentru că nu mai permite astfel de structuri „mamut”.

Noua reglementare a asociațiilor de proprietari (Legea nr. 196/2018) a intrat în vigoare pe 28 septembrie 2018 și prevede obligația ca în fiecare condominiu să se înființeze o asociație de proprietari, în timp ce vechea lege nu impunea o atare obligație. Legea nouă vine cu o definiție mai detaliată pentru ce înseamnă un condominiu și cu specificări care nu mai lasă posibilitatea asociațiilor constituite pe mai multe blocuri să mai existe sub noile condiții.

Așadar, asociațiile-mamut trebuie „să se spargă” în mai multe asociații. Noua lege impune actualelor asociații să se pună în acord cu noua lege, asta însemnând inclusiv să facă modificări interne, până în septembrie anul viitor.

Practic, ar trebui urmată procedura înființării asociațiilor de la zero.

Sursă Avocat.ro

Leave a Response