|joi, martie 28, 2024
  • Follow Us!

Editura Praxis a Arhiepiscopiei Râmnicului prezentă la Târgul Național de Carte Religioasă de la Sibiu 

img_2898_-_copy

În perioada 1-4 noiembrie, Editura Praxis a Arhiepiscopiei Râmnicului a fost prezentă la Târgul Național  de Carte Religioasă desfășurat la Biblioteca Astra din Sibiu.

Prezentând misiunea editurii, părintele Ștefan Zară a subliniat că „Editura Praxis a Arhiepiscopiei Râmnicului se străduiește încă de la înființarea ei, de acum patru ani, la inițiativa și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, să întărească prin mijloace specifice, lucrarea de scriere a Cuvântului lui Dumnezeu în inimile oamenilor. Astfel, în afară de tipăriturile în format clasic, concretizate în zeci de volume, o revistă de cultură și spiritualitate ortodoxă și buletinul Arhiepiscopiei, ce apar periodic, cu regularitate, Editura Praxis a lansat și trei  colecții principale de audiobook-uri: „Cuvinte din Sfinții Părinți”, „Cuvintele Sfintei Scripturi” și „Povestiri pentru cei mici”.

Nu trebuie să fii educator sau specialist în pshiologie pentru a face o observație simplă, aceea că tinerii din ziua de astăzi citesc tot mai puțin, că generația tânără nu mai citește decât ocazional, fără a avea un ritm susținut și coerent de lectură. Această inițiativă  nu încearcă nicidecum să înlocuiască cartea tradițională, tipărită, cu audiobook-ul, însă audiobook-ul trebuie văzut ca o poartă care îl deschide pe tânăr spre lectură. Dacă părintele, care de foarte multe ori nu mai are timpul necesar să îi citească copilului lui povești, înainte ca acesta să învețe să citească, îi oferă posibilitatea să asculte un audiobook, sunt șanse mult mai mari ca acesta când va crește să fie mai deschis către lectură. De asemenea, omul contemporan își petrece mult timp în mașină sau făcând o diversitate de treburi, în timpul cărora se poate folosi duhovnicește de un audiobook”, a subliniat părintele Ștefan Zară, directorul Editurii Praxis.

La ediția din acest an au fost prezentate noutățile editoriale și au fost lansate CD-urile: Comoara din Țara de Sus, Darul Reginei și Prima călătorie a Anisiei în Lumea Albă, în prezentarea doamnelor Grațiana Lăzărescu și Cristina Chirvase.

Prezența Editurii Praxis la cea de-a XVIII-a ediție a Târgului Național  de Carte Religioasă a însemnat continuarea misiunii culturale și educaționale pe care o desfășoară.

Leave a Response