|duminică, aprilie 28, 2024
  • Follow Us!

Râmnicu Vâlcea, centrul zonal al bancherilor 

Cu implicarea guvernatorului BNR, Mugur Isărescu:


Râmnicu Vâlcea, centrul zonal al bancherilor 

Guvernatorul Bancii Nationale a României, Mugur Isarescu, a fost  prezent marţi, 23 septembrie, la Râmnicu Vâlcea alături de nume celebre din domeniul financiar-bancar. Cu acest prilej a a avut loc inaugurarea celui de-al 20-lea Centru zonal asociat al Institutului Bancar Român. 

„Mă bucur că printre centrele de diseminare a cunoştinţelor bancare, de azi înainte, se va număra şi Râmnicu Vâlcea. Bucuria mea este dublată şi de faptul ca Râmnicu Vâlcea a devenit centru universitar. Universitatea din Pitesti îşi deschide o sucursală în acest oraş frumos. Este un vis mai vechi al câtorva vâlceni şi mă bucur că sunt şi eu printre ei. Cred că imaginea străzii din Vâlcea se va schimba cu câteva mii de studenţi, printre care vor fi şi unii viitori bancheri. Personal, mă bucur enorm că se va localiza într-o clădire construită prin anii 20, fosta Şcoală Normală (unde a funcţionat Garnizoana Vlădeşti – n.r.), o continuare a unei tradiţii. 

Cred că în prezent este un lucru pe care îl subevaluăm. Râmnicu Vâlcea are o sansa, să mai adauge alături de industrie încă ceva, cu Institutul Bancar Român şi Universitatea Piteşti. Văd o îngemânare frumoasă cu extensia din Piteşti. Apoi, vor veni mii de bancheri care se vor pregăti aici. 

Toate vor putea să schimbe faţa acestui oraş frumos. Visez la un Râmnic al Vâlcii asemănător Heidelbergului, fiindcă şi aici sunt împrejurimi foarte frumoase, există potenţial.”, a declarat Mugur Isarescu în expunerea din cadrul Conferinţei Regionale Bancare a IRB.  a mai vorbit despre criza financiară internaţională, despre inflaţie, despre încheierea anului cu o performanţă economică, variaţiile de curs valutar, reforme structurale, normele de creditare din România   şi a subliniat că economia românească continuă să fie o economie atipică, aflată pe un trend ascendent. Demn de precizat este şi faptul că bancherul vâlcean, directorul CEC – Vâlcea, Dorin Dobrişan, s-a implicat trup şi suflet în buna organizare a acestui eveniment deosebit.

 

 

 

 

 

Leave a Response