|sâmbătă, mai 18, 2024
  • Follow Us!

Petre Ungureanu, trimis de prefect la “munca de jos” 

• În urma declaraţiilor răutăcioase la adresa subalternilor,

Petre Ungureanu, trimis de prefect la „munca de jos”

Joi, 18 iunie 2009, la sediul Instituţiei Prefectului Vâlcea a avut loc prima şedinţă a Comisiei Judeţene de Fond Funciar de după alegerile europarlamentare. În cadrul acesteia, prefectul judeţului, Remus Grigorescu, a atras atenţia celor prezenţi că se doreşte atingerea obiectivului de finalizare a retrocedărilor cât mai curând. În acest sens, Remus Grigorescu a decis ca subprefectul Petre Ungureanu să elaboreze un program de vizite în teritoriu la care să participe reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, Direcţiei Silvice, Direcţiei Agricole şi Oficiului de Cadastru.

Prin aceste întâlniri în teritoriu se vor verifica amplasamentele stabilite, legalitatea actelor depuse la cererile de retrocedare, valabilitatea actelor. Se pare că prefectul Remus Grigorescu este supărat pe Petre Ungureanu datorită declaraţiilor acestuia din urmă cu privire la angajaţii Prefecturii Vâlcea (despre care afirmase că au „concepţii comunistoide“). Drept răspuns, prefectul a decis să-l trimită pe Petre Ungureanu la „munca de jos”, adică să bată toată ziua coclaurile Vâlcii în speranţa că va rezolva problemele de fond funciar.

În plus, Remus Grigorescu l-a taxat pe subprefectul Petre Ungureanu declarând unui redactor al unui ziar local următoarele: „Dacă domnului Ungureanu nu-i place atmosfera din Prefectură, poate să ia avionul şi să plece, nu-l ţine nimeni cu forţa. Eu îl înţeleg, toată viaţa a avut numai profesii liberale şi îi este destul de greu să respecte un program fix de lucru şi să facă faţă, zilnic, atribuţiilor care-i revin prin fişa postului.

Trebuie să vină dimineaţa la serviciu, să facă tot felul de situaţii, nu mai este stăpânul timpului sau, trebuie să facă faţă presiunilor şi sarcinilor, nu e greu, dar trebuie să se adapteze. Este foarte adevărat că am instituit un program în cadrul instituţiei, dar angajaţii Prefecturii nu sunt ai mei, sunt angajaţii unei instituţii publice, au sarcini foarte clare, impuse de statut, nu de regulamentul prefectului. Nu cred că vor fi probleme, i-am trasat nişte sarcini foarte clare la care a achiesat foarte rapid. Asta e situaţia la acest moment, dacă nu se poate adapta, e treaba domniei sale, poate să plece”.

Tot în cadrul şedinţei Comisiei Judeţene de Fond Funciar, prefectul Remus Grigorescu a declarat: „Referitor la valabilitatea actelor, trebuie menţionat faptul că potrivit legilor funciare nu pot fi retrocedate decât terenurile care au aparţinut proprietarilor în perioada 1921-1948, iar cei care vor intra în proprietatea statului vor intra în război cu Prefectura”. Ca urmare a acestor verificări în teritoriu, la fiecare şedinţă a Comisiei Judeţene de Fond Funciar, subprefectul Petre Ungureanu va prezenta membrilor acesteia un raport de activitate al Instituţiei Prefectului pe fond funciar.

Prefectul Remus Grigorescu a mai atras atenţia primarilor şi secretarilor de primării să trateze cu mai mult interes şedinţele Comisiei Judeţene de Fond Funciar şi a cerut subprefectului Petre Ungureanu să întocmească un calendar al şedinţelor acestei comisii, pentru ca primarii şi secretarii să nu-şi mai programeze alte întâlniri în zilele de şedinţă. În cadrul şedinţei de săptămâna trecută s-a luat hotărârea ca în cazul în care preşedinţii comisiilor locale de fond funciar lipsesc de la şedinţa judeţeană, problemele de fond funciar ale localităţii lor să nu mai fie supuse rezolvării în şedinţa respectivă.

Leave a Response