|vineri, mai 3, 2024
  • Follow Us!

Sala Sporturilor şi Arenele Traian vor trece în administrarea Primăriei 

• Dacă Guvernul va fi de acord,

Sala Sporturilor şi Arenele Traian vor trece în administrarea Primăriei

Consilierii locali din Râmnicu Vâlcea au aprobat zilele trecute proiectul de hotărâre privind solicitarea de trecere a unor imobile-construcţii, din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Tineretului şi Sporturilor, în domeniul public al municipiului Râmnicu Vâlcea şi administrarea Consiliului Local. Este vorba de două imobile: Sala Sporturilor Traian şi Arenele Traian, ambele construite înainte de 1990.

Municipalitatea consideră că Ministerul Tineretului nu a reuşit să administreze şi să modernizeze cele două obiective, acest lucru fiind vizibil mai mult la Arenele Traian. În raportul care a stat la baza luării acestei decizii se precizează următoarele: „În ultimii 19 ani, fondurile alocate de la bugetul statului pentru întreţinerea şi reabilitarea celor două clădiri au fost insuficiente, astfel încât aceste imobile afectează în mod negativ aspectul urbanistic al zonei, prin starea de degradare în care se află, în special baza sportivă «Arenele Traian» care nu mai poate fi utilizată în nici un fel pentru activităţi sportive şi de tineret.

În ultimii cinci ani, autorităţile administraţiei publice locale – primarul şi Consiliul Local – s-au implicat în mod deosebit în reabilitarea şi modernizarea bazelor sportive din Râmnicu Vâlcea, care sunt în patrimoniul public al acestuia şi administrarea Consiliului Local, exemplul cel mai elocvent fiind Complexul Sportiv 1 Mai Zăvoi care, de la preluarea în patrimoniul public al municipiului prin HG 737/2005, a fost reabilitat şi modernizat, la această dată oferind condiţii de desfăşurare a competiţiilor sportive la cele mai înalte standarde. Privind obiectiv lucrurile şi comparând Complexul Sportiv 1 Mai Zăvoi, aflat în administrarea domeniului public al municipiului, cu Arenele Traian, aflat în domeniul public al statului, se poate aprecia că administrarea unor asemenea obiective din teritoriu poate fi eficientă numai dacă acestea aparţin domeniului public al unităţii administrativ-teritoriale”.

De asemenea, consilierii locali l-au mai împuternicit pe primarul Mircia Gutău ca, prin aparatul de specialitate, să întocmească documentaţia pentru promovarea proiectului de hotărâre de guvern. (P.C.)

Leave a Response