|sâmbătă, mai 4, 2024
  • Follow Us!

Sparle si soparle 

Sparle si soparle

• O problemă la nivelul conducerii Primăriei Brezoi: de câteva zile, întreaga conducere a lăsat de izbelişte treburile edilitare, „refugiindu-se” fiecare în mai multe zone din ţară. Totuşi, se aude că primarul Robert Schell ar fi bolnav şi astfel se înţelege motivul absenţei sale din fruntea primăriei.

• Atenţi la problemele privind tratamentele fitosanitare ale culturilor agricole, angajaţii de la Direcţia de Protecţie a Plantelor Vâlcea „protejează” acum… paharele de vin şi fripturile din restaurantele Râmnicului. Decontarea consumaţiei o face întotdeauna boss-ul, din banii contribuabililor vâlceni, adică ai Consiliului Judeţean Vâlcea.

• Ion Matei, patronul de la Edion şi consilier local al PSD, şi-a găsit de câteva zile o nouă vocaţie: studierea limbii maghiare. Acesta ia lecţii intensive de limba maghiară chiar de la soţia sa, Edith Torok Matei, în speranţa că Organizaţia Judeţeană a UDMR Vâlcea îl va propune pentru un post de director, în urma protocolului cu PD-L. Hol akar hogy lenni igazgatójának, ferfi Ion Matei?

• După ce a falimentat fabrica Bere Alutus şi după ce a ieşit pe uşa din dos a Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Vâlcea, Nicu Spiridon a ajuns acum la fundul sacului. Pentru a-şi mai acoperi găurile financiare, fostul berar numărul 1 al Vâlcii s-a decis zilele trecute să-şi scoată la mezat vila în care locuieşte, de pe strada Primăverii, de lângă Muzeul Satului Bujoreni. Preţul cerut de Spiridon pentru clădire este umflat ca spuma de bere din halbe: 350.000 euro. Trebuie să ne aducem aminte că omul nu ajungea pe drumuri dacă în urmă cu vreo 6-7 ani accepta oferta de cumpărare a fabricii de bere de către o companie internaţională, însă orgoliul l-au „împiedicat” pe Nicu Spiridon să aibă acum în conturi câteva milioane de euro, iar fabrica de bere să funcţioneze şi astăzi….

• Puţină lume ştie că miliţianul Dinel Staicu a vrut să scape de cîteva ori de Hotelul Gemina din Râmnicu Vâlcea. Preşedintele de la SIF Oltenia (adăpostul miliţienilor şi al foştilor securişti) a dat de mai multe de ori de ştire că hotelul este de vânzare, însă nimeni nu s-a înghesuit să cumpere „şandramaua” de pe Dealul Capela. Ultima tentativă de licitaţie a avut loc la finele anului 2009, iar preţul solicitat de Dinel Staicu pentru Hotelul Gemina era de circa 8 milioane euro.

• Sunt unele „ziare” în Vâlcea care mai figurează doar cu numele, sau apar sporadic sau bianual. Nu am avea nimic cu aceste publicaţii, însă este strigător la cer să vezi cum patronii acestor ziare-fantomă încasează sute de milioane lei din publicitate, însă nu au nici un fel de cheltuieli întrucât publicaţia a fost închisă sau mai există doar… online. Există la Vâlcea câteva ziare care apar de câteva ori la începutul anului, semnează contracte de publicitate cu unii directori de pe Platforma Industrială Râmnicu Vâlcea, iar apoi dispar subit. Este sănătos şi igienic ca aceşti viermi care mănâncă inutil merele să nu mai primească mâncare pentru că altfel vor strica toate merele bune din Vâlcea!

Leave a Response