|sâmbătă, mai 4, 2024
  • Follow Us!

Gigi Matei, tupeu de borfaş 

A început să intre la…apă!

Gigi Matei, tupeu de borfaş

 Tiberiu Pîrnău

Ion Matei zis şi Gigi se dă din nou în spectacol. Un circ penibil, care-l va scoate definitiv pe linia moartă a politicii şi societăţii vâlcene. Luni, 1 februarie, Matei a făcut un scandal monstruos la sediul Direcţiei Apelor Olt, spunând că el este directorul de facto al acestei instituţii. După ce timp de 90 de zile s-a aflat într-un concediu medical dat cu foarte mare uşurinţă (ca să nu scriem că – ilegal) de medicul Badea de la „Neurologie“ (Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea), lui Matei i s-a făcut brusc dor de…serviciu. Cu faţa tumefiată, cu ochii scoşi din orbite, acesta a intrat abuziv în biroul directorului în funcţie, urlând cât îl ţineau puterile că el este directorul adevărat. Ce scenă, ce situaţie! Angajaţii direcţiei şi-au scuipat în sân şi şi-au spus în gând „Piei Satana!“.

Matei s-a prevalat de o chichiţă legală, care, teoretic, îi dădea dreptul să revină pe funcţie. Numai că şi în acest caz, fostul director ar fi trebuit să se prezinte pentru o reevaluare la Administraţia Naţională a Apelor. Cu un tupeu specific doar borfaşilor de cartier, Matei le-a dat cu tifla responsabililor din ANPR şi Ministerul Mediului şi Pădurilor care luni, 1 februarie 2010, îl convocaseră la Bucureşti la reexaminare. Ion zis şi Gigi nu a dat curs respectivei convocări. În consecinţă, ANPR a transmis la Râmnicu Vâlcea o adresă prin care îl atenţiona pe Matei că nu are dreptul legal să semneze nici o hârtie în calitate de director, aceasta devenind nulă de drept. Cu toate acestea deţinem informaţii că Gigi Matei a semnat mai multe documente în aceste zile şi chiar a anulat anumite contracte semnate de directorul Dorin Dobrişan.

Gigi Matei se agaţă cu disperare de postul de la Direcţia Apelor deoarece a aflat că nu mai are nici o şansă să candideze la Primăria Rămnicului, PSD-ul lui Ion Cîlea preferându-l pe Remus Grigorescu. Matei şi-a renegat chiar şi propria naţionalitate, depunându-şi adeziunea la UDMR, folosindu-se, ca argument, de faptul că soţia sa este de origine maghiară. În zadar sunt toate aceste ultime zvâcniri ale lui Matei! UDMR-ul nu-l adăposteşte sub pălăria sa pe traseistul politician. La Direcţia Apelor Olt va rămâne director Dorin Dobrişan, un manager cu rezultate deosebite, care are şi sprijinul politic al Organizaţiei Judeţene a PD-L. Astfel, Gigi Matei „îşi trăieşte“ (în mod abuziv) ultimele zile la şefia D.A.- Olt. În maximum o săptămână se va face dreptate, iar Matei se va întoarce la balastiera de la Stupărei sau depozitul de la Troianu. Punem pariu!

Leave a Response