|sâmbătă, mai 18, 2024
  • Follow Us!

Victor Grigorie, doctorul care a “îmbolnăvit” Partidul Conservator Vâlcea 

Victor Grigorie, doctorul care a „îmbolnăvit” Partidul Conservator Vâlcea

Nicu Trandafir

De câteva luni încoace, doctorul Victor Grigorie a reuşit „performanţa” de a crea o stare de tensiune şi nemulţumire în sânul organizaţiei Partidului Conservator (PC) Vâlcea, toate desfăşurate pe fondul incompetenţei politice dovedite şi a managementului defectuos exercitat de când este preşedinte interimar al PC Vâlcea. Nu putem spune prea multe despre activitatea profesională, ca medic urolog, însă omul sigur şi-a greşit cariera politică pentru că Victor Grigorie a dovedit că nu ştie să conducă un partid politic, chiar şi aşa mic cum este PC Vâlcea.

Prin anul 2000, Victor Grigorie a fost adus de mână în Partidul Umanist Român (transformat apoi în Partidul Conservator) de către reputatul profesor Gheorghe Bratu. De atunci şi până în 2008, doctorul nu prea s-a omorât să treacă pe la sediul organizaţiei judeţene, preferând în schimb să păstreze o relaţie „specială” cu conducere centrală a formaţiunii politice, din postura de membru al Consiliului Naţional al Partidului Conservator.

Printr-o conjunctură favorabilă, în luna septembrie 2008, Victor Grigorie a devenit preşedinte interimar al PC Vâlcea, funcţie pe care o păstrează şi astăzi cu străşnicie. Omul a profitat din plin de tărăboiul iscat de fostul consilier judeţean Gheorghe Deaconu şi a părut că este persoana care poate aduce liniştea şi credibilitatea în rândul organizaţiei judeţene. Însă, n-a fost să fie aşa….

La sfârşitul anului 2008, a venit episodul „Nicolae Pătru – preşedinte fantomă”, prilej cu care aproape toţi membrii PC Vâlcea au făcut front comun în faţa actualei conduceri, compusă şi din doctorul Victor Grigorie. Au fost câteva săptămâni grele pentru conservatori, pentru că Nicolae Pătru fluturase la Vâlcea o hârtie semnată de conducerea centrală a partidului. Până la urmă, Pătru a fost alungat din partid, iar Victor Grigorie îşi putea vedea din nou de „treabă”, cu toate că „revoluţia” o făcuseră alţii….

Şereş vine la Vâlcea pentru a clarifica situaţia lui Victor Grigorie

Spre bucuria doctorului, au urmat, la începutul anului 2009, negocierile echipei PSD-PC cu PD-L pentru împărţirea ciolanului pe instituţiile deconcentrate din judeţul Vâlcea. Victor Grigorie primise mandat de la conducerea PC Vâlcea să obţină cinci posturi de director pentru reprezentanţii partidului, însă doctorul a preferat să facă blat cu conducerea PSD Vâlcea. În urma acestui aranjament de culise, Victor Grigorie a „reuşit” să obţină pentru PC un număr de… zero posturi. Spunem asta pentru că doi membri ai PC – Vetuţa Ciocan şi Valentin Ciocan – au obţinut posturile de director în urma negocierii directe cu Ion Cîlea. La cele câteva întruniri ale comisiei de negocieri dintre PSD-PC şi PD-L, Victor Grigorie prefera mai mult statutul de… obiect de decor.

De când este preşedinte interimar al PC Vâlcea, Victor Grigorie nu a avut nici o propunere constructivă şi nici o idee privind dezvoltarea partidului. În plus, omul nici nu prea se omora cu activitatea politică, preferând „turnul de fildeş” de la Spitatul Judeţean Vâlcea decât sediul organizaţiei de partid. Trecea doar o singură dată pe lună (la şedinţele Biroului Judeţean), ignorând complet întâlnirile săptămânale de partid. Victor Grigorie refuză sistematic să se implice în problemele partidului şi nici nu vrea să participe la înfiinţarea de organizaţii locale. Dacă îl întrebi, Victor Grigorie nu ştie nici măcar numele consilierilor locali ai PC şi nici statutul partidului.

Oamenii din partid s-au săturat de „managerul” Victor Grigorie şi vor să-l schimbe pe doctor din fruntea PC Vâlcea. În acest sens, o echipă de la centru, condusă de Codruţ Şereş, va veni la Vâlcea joi, 4 februarie, pentru a afla care este situaţia reală de la nivelul organizaţiei judeţene şi pentru a pregăti viitoarea echipă de conducere.

Oricum, Victor Grigorie nu mai are de trăit politic decât maxim o lună, pentru că în luna martie se vor organiza alegeri pentru filiala judeţeană şi municipală a partidului. Ce este cert este că în martie va veni o nouă echipă de conducere la PC Vâlcea, iar aproape toţi membrii de partid şi conducerea centrală a conservatorilor înclină spre alegerea lui Liviu Boban (actualul secretar executiv) în funcţia de preşedinte al partidului, un om care a pus bazele acestui partid, care a contribuit la menţinerea PC şi cel care a promovat cel mai puternic valorile acestei formaţiunii politice.

Leave a Response