|marți, aprilie 30, 2024
  • Follow Us!

Bianca Popa, speranţa cântecului popular vâlcean 

Bianca Popa, speranţa cântecului popular vâlcean

• fetiţa de 9 ani a susţinut recitaluri la televiziuni naţionale şi prezintă o emisiune la o televiziune locală, alături de Dumitru Miuţă

Bianca Popa este o mare speranţă a cântecului popular vâlcean. Are numai nouă ani şi deja o activitate foarte bogată. Pe fiecare săptămână este co-moderatoare la o emisiune de profil de la TV Vâlcea 1 – „La Fântâna lui Miuţă”. A susţinut recitaluri la multe televiziuni naţionale şi a câştigat multe premii la concursuri de muzică populară. Mereu cu zâmbetul pe buze, Bianca are o voce de excepţie şi este apreciată de mulţi solişti consacraţi.

Mentorul ei, rapsodul Dumitru Miuţă, spune că va face carieră şi că are o ambiţie ieşită din comun: „Eu îi prevăd un viitor de excepţie. Este o fetiţă ambiţioasă cu o inimă mare. Are talent, cântă orice melodie cu o uşurinţă pe care nu o au mulţi solişti consacraţi. Face totul din plăcere, nimeni nu a obligat-o, îi cunosc bine familia. A fost la multe emisiuni, a filmat fără să aibă mari emoţii. Vă spun sincer, este solicitată peste tot în ţară. Cine a ascultat-o pe Bianca s-a îndrăgostit de vocea sa. Personal nu pot decât să mă bucur că tradiţia populară românească are ecou şi în rândul tinerilor.

La emisiunea pe care o moderez am promovat mulţi tineri şi majoritatea au talent. Cât mai pot, fac emisiunea. Cât timp se uită vâlcenii la această emisiune eu sunt mulţumit. Am mulţi copii alături de mine, copii pe care i-am lansat şi care pot face o carieră în muzica populară. Şi pe ei îi învăţ că folclorul este sfânt pentru români. Nu trebuie să ne lepădăm de el niciodată. Eu unul nu cânt manele nici pentru toţi banii din lume”.

„Domnul Miuţă mă ajută mult”

Bianca, nu ai obosit să mergi la emisiune pe fiecare săptămână?
„Nu am obosit, îmi place ceea ce fac. Chiar dacă sunt încă mică, consider că este un serviciu al meu la care trebuie să mă duc. Nu îmi place să lipsesc, această emisiune face parte din viaţa mea. Domnul Miuţă mă ajută mult, este ca un tătic pentru mine în ceea ce priveşte muzica populară. Niciodată nu s-a supărat pe mine, mereu m-a înţeles”.

Îţi mai aminteşti cum ai debutat?
„Da. Eu cânt de când sunt mică, mică. Mereu mi-a plăcut muzica populară. Prima dată am avut public la Zilele Vâlcii, aveam patru ani şi jumătate. Ştiu că oamenilor le-a plăcut, m-au aplaudat. A fost frumos. Atunci am cântat o melodie de muzică uşoară. Am cântat apoi şi la Palatul Copiilor. Îmi amintesc şi melodia, Alunelul se numeşte, şi acum o cânt cu mare plăcere. Este o melodie care mie îmi place foarte mult”.

Cine te-a îndrumat către cântecul popular?
„Şi părinţilor mei le place muzica populară. Mereu ascultă. Şi bunica mea iubeşte folclorul. A cântat şi ea când era tânără. M-a ajutat şi mă ajută foarte mult. Merge cu mine la emisiuni, mereu mă încurajează”.

Care este repertoriul tău?
„Cânt mai multe melodii. Cele mai mult îmi plac cele compuse de domnul Miuţă. Sper ca în curând să am şi albume ale mele. Deja am imprimat câteva melodii. Oricum, mie îmi place să cânt muzică populară şi probabil aşa voi continua toată viaţa. Sunt cele mai frumoase melodii cele care aparţin folclorului românesc”.

La şcoală ce materii îţi plac? Ai timp şi de joacă?
„Am timp şi să mă joc. Sunt un copil obişnuit nu o vedetă, chiar dacă apar pe fiecare săptămână la televizor. Mă joc cu păpuşile, mă uit la desene animate. Îmi place şi la şcoală, materia mea preferată este limba română”.

Leave a Response