|vineri, aprilie 26, 2024
  • Follow Us!

Politicienii vâlceni s-au înghesuit la slujba de sfinţire a unei troiţe din comuna Suteşti 

Politicienii vâlceni s-au înghesuit la slujba de sfinţire a unei troiţe din comuna Suteşti

• fântână şi troiţă realizate în memoria lui Constantin şi Harica Isărescu, precum şi a eroilor căzuţi pe câmpurile de luptă din localitate

Marea sărbătoare creştină a Înălţării Domnului la cer, şi totodată, ziua pomenirii eroilor şi martirilor neamului românesc care şi-au dat viaţa pentru apărarea şi întregirea ţării, a primit cinstirea cuvenită şi la Parohia din Suteşti, din judeţul Vâlcea. Astfel, joi, 2 iunie, în comună s-a sfinţit o fântână şi o troiţă realizate în memoria lui Constantin şi Harica Isărescu, precum şi a eroilor căzuţi pe câmpurile de luptă din localitate. Iniţiativa a fost a guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, acesta contribuind decisiv la realizarea lucrării.

Din păcate, Mugur Isărescu nu a putut onora cu prezenţa acest eveniment, dar mai multe oficialităţi judeţene şi peste 200 de localnici au ţinut să vină la slujba de sfinţire a Troiţei din Suteşti, slujbă oficiată de către un sobor de preoţi în frunte cu arhiepiscopul Râmnicului, ÎPS Gherasim. Astfel, printre personalităţile prezente la eveniment enumerăm: senatorul Dorel Jurcan, preşedintele PDL Vâlcea; secretarul de stat Valentin Iliescu; deputatul PSD Aurel Vlădoiu; vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Dumitru Persu; directorul Hidroserv Râmnicu Vâlcea, Ştefan Prală (cezăţean de onoare al comunei Suteşti şi unul dintre principalii ctitori ai monumentului religios); precum şi primarii din Suteşti, Drăgăşani, Creţeni şi Prundeni.

Aşa cum credincioşii din primele veacuri creştine, în vremea persecuţiilor, se adunau în fiecare an la mormintele martirilor pentru a-i comemora, întărindu-se astfel în credinţă, în Parohia Suteşti a avut loc cu prilejul acestui mare praznic împărătesc, o sfântă procesiune la Troiţa ridicată în cinstea eroilor, dar şi a unor personalităţi locale, pentru a cinsti nu numai jertfa lor, ci mai ales sufletul lor nemuritor, ştiind că toţi cei care luptă pentru dreptate şi libertate, luptă pentru Dumnezeu.

Leave a Response