|joi, mai 9, 2024
  • Follow Us!

Nicolae Minea goleşte Hotelul Alutus de bunurile de valoare 

În atenţia autorităţilor competente:

Nicolae Minea goleşte Hotelul Alutus de bunurile de valoare

După ce ani de zile şi-a făurit „un stat în stat”, s-a crezut mai presus de lege şi nu a plătit nici un leu statului român, impozite şi taxe aferente activităţii economice de la Hotelul Alutus din centrul municipiului Râmnicu Vâlcea, „barbugiul” Nicolae Minea a rămas fără hotel. Pe domnul infractor Minea l-a preocupat de-a lungul anilor să găsească cât mai multe metode de eludare a legilor statului român, inginerii prin care să nu plătească nici o leţcaie bugetului de stat, să lucreze cu angajaţi pe care să-i înlocuiască pe bandă rulantă şi să nu le plătească dările la stat (angajaţi la negru!). În perioada nefericită în care Hotelul Alutus a fost în posesia lui Minea nu s-a făcut nici o investiţie majoră în modernizarea infrastructurii turistice. Omul de afaceri a dat dovadă de o lăcomie ieşită din comun! A stors de vlagă financiară hotelul, altădată un blazon al calităţii serviciilor hoteliere în judeţul Vâlcea, şi l-a transformat într-o locaţie insalubră, pestilenţială. O cocină cu titulatură de hotel! Cine a fost cazat în ultimii ani la Alutus sau la Motelul Capela îmi va da, cu siguranţă, dreptate. Realitatea este că fostul barbugiu şef al judeţului nu şi-a plătit niciodată datoriile la stat: zeci de miliarde de lei. Minea nu a plătit nici un fel de taxe şi impozite statului român. El se consideră stat în stat, funcţiona după propriile legi. Pentru a scăpa de rigorile legii, Minea şi gaşca sa de ciraci inconştienţi au inventat o adevarată suveică de firme.

A creat, prin interpuşi mânjiţi cu arginţi murdari, mai multe firme şi a mutat patrimoniul societăţii (hotelul plus celalalte imobile) de la o societate comercială la alta. Cu alte cuvinte, în timp ce o firmă micuţă cu 4,5 angajaţi plătea anual sute de milioane de lei, poate chiar miliarde (impozite la stat), firma lui Minea, cea pe care era înregistrat Hotelul Alutus, nu achita statului NICI UN LEU, chiar dacă avea venituri de zeci de miliarde de lei anual! Finanţiştii vâlceni s-au prins de metoda mafiotă prin care Minea fenta statul, adică producea evaziune fiscală, şi au demarat o adevarată „vânătoare” de prindere şi executare legală a infractorului fiscal. Au urmat zeci de procese finalizate aşa cum era normal cu o decizie definitivă şi irevocabilă a judecătorului sindic ca Hotelul Alutus plus alte imobile trebuie vândute pentru a fi recuperat prejudiciul adus bugetului de stat de aproximativ 70 miliarde lei, impozite şi taxe plus penalităţi de întârziere. Pe lângă aspectul civil al cazului mai există, aşa cum am subliniat la începutul articolului, şi unul penal. În procesul penal, Nicolae Minea a fost condamnat la 8 ani de închisoare. Acum Minea trage de timp, prin ultime chichiţe avocăţeşti, şi încearcă să înlocuiască pedeapsa de executare a închisorii în „8 ani cu suspendare”.

După pronunţarea deciziei de la Tribunalul Focşani, referitoare la falimentul societăţii Batroscom (pe care era înregistrat Hotelul Alutus) a fost stabilit un lichidator judiciar pentru valorificarea activelor firmei respective. Au fost organizate în ultimii doi ani – 21 de licitaţii pentru vânzarea hotelului şi achitarea datoriilor către Finanţele Publice dar şi către alţi zeci de creditori. La ultima licitaţie, o societate serioasă, cu forţă financiară, din judeţul Vâlcea, SC UZINA MECANICĂ SA (plătitoare la zi a dărilor de tot felul către bugetul de stat) a oferit pe Hotelul Alutus un preţ considerat bun de către lichitatorul judiciar din Focşani: 2,5 milioane de euro. O sumă importantă în actuala conjuctură economică din România! Noul proprietar a dat asigurări că va investi masiv în modernizarea Hotelului Alutus şi ridicarea acestuia la standarde de confort şi calitate occidentale.

Lichidatorul a obţinut zilele trecute în instanţă dreptul de punere în executare imediată a rezultatului licitaţiei de vindere a Hotelului Alutus din luna aprilie 2011. La aflarea acestei veşti, Nicolae Minea a luat hotărârea de a goli deîndată hotelul de bunurile de valoare înainte de venirea executorului judecătoresc. Astfel în ultimele zile este un adevărat „du-te vino” la Alutus: maşinile cară mobilier şi alte bunuri din incinta locaţiei turistice. Autorităţile abilitate trebuie să oprească acest jaf! (N.T.)

Leave a Response