|vineri, mai 10, 2024
  • Follow Us!

Ţiganul pistolar de la Costeşti, amendat de poliţişti 

Ţiganul pistolar de la Costeşti, amendat de poliţişti

Joi, 9 septembrie, la Costeşti, judeţul Vâlcea, a fost sărbătorită Ziua Naţională a Ţiganilor, ocazie cu care mai mulţi poliţişti şi jandarmi şi-au aduce contribuţia la buna desfăşurarea a activităţilor prilejuite de această sărbătoare.

În acest context, la ora 13.00, Gheorghe Stănescu, de 30 ani, din comuna Osica de Sus, judeţul Olt, participant la această manifestare, a fost identificat către poliţişti din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Toxice – I.P.J. Vâlcea, deţinând asupra sa, în locuri publice, o armă neletală (pistol cu bile de cauciuc), motiv pentru care arma şi muniţia aferentă i-au fost ridicate în vederea confiscării, deţinătorul armei fiind sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.001 lei pentru deţinerea armei în locuri publice, conform prevederilor Legii nr. 295/ 2004 privind regimul armelor şi muniţiilor.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate s-a mai stabilit că Gheorghe S. deţinea arma în mod legal, în baza unui permis de armă eliberat în anul 2010.

Leave a Response