|vineri, mai 17, 2024
  • Follow Us!

Oltchim, stopată la Vezsprem 

• Handbal feminin, Liga Campionilor

Oltchim, stopată la Vezsprem

• doar de 18 de minute a avut nevoie ETO Gyor pentru a recupera handicapul din tur

Campioana României la handbal feminin nu a reuşit să îşi îndeplinească obiectivul propus pentru acest sezon competiţional – calificarea în finala Ligii Campionilor. Cu un avans de patru goluri cucerit în tur, elevele lui Radu Voina s-au deplasat la Vezsprem cu gândul de a dam area lovitură, în faţa a peste 6500 de spectatori şi a 320 de româniv care s-au făcut cu greu auziţi.

Primă repriză slabă

Oltchim a început meciul bine. Chimistele au respins primul atac al unguroaicelor şi apoi au condus cu 1-0 şi 2-1, chiar dacă Daniela Bădeanu a ratat şi o aruncare de la 7 metri. Preţ de câteva minute ungurii au fost reduşi la tăcere dar a fost numai o foc de paie. ETO Gyor nu s-a pripit, a continuat să preseze şi în minutul 6 avea deja două goluri avans, 4-2. Oltchim nu a cedat, a egalat la 6 în minutul 12, fiind pentru ultima dată când s-a mai pus problema echipei care avea să meargă în finală. După numai 18 minute diferenţa din tur era deja recuperată de gazde: 11-7. Voina a cerut timp de odihnă abia la scorul de 17-11 dar nu a putut redresa situaţia şi la pauză a fost 19-12.

Mai bine dar insuficient în repriza secundă

Cu gândul la meciul din tur, am sperat într-o repriză secundă formidabilă care să ducă Oltchimului în marea finală, mai ales că tehnicianul gazdelor a putut înscrie pe foaia de joc numai 12 jucătoare, cu tot cu portari. Handbalistele campioanei Ungariei au oboist vizibil, nu s-au concentrate la maximum darn u au scăpat meciul din mâini. Oltzchim nu a profitat, nu a marcat în primele şase minute de la reluare şi nu a intrat serios în cărţi, chiar dacă a mai reduce handicapul la cinci goluri, 24-19 în minutul 48. A fost maximul obţinut de trupa lui Radu Voina care a pierdut în final cu 31-23. Oltchim se opreşte în semifinale şi deja gândul ne sare la sezonul viitor. În finală merge ETO Gyor, acolo unde cel mai probabil se duela cu Buducnost Podgorica.

„Diferenţa de pe tabelă nu e reală”

Tehnicianul principal al Oltchimului, Radu Voina, a declarat la finalul meciului că gazdele au fost ajutate şi de cei doi arbitri francezi: „Cred că Gyor a fost mai determinată. Noi am fost precipitaţi, iar în apărare nu am dat dovadă de solidaritate. Sala a fost incendiară, dar diferenţa de pe tabelă nu e cea reală. A fost un vânt prielnic Gyor-ului şi cred că şi arbitrii au pus un pic umărul. Şeful arbitrilor a fost hotărâtor. Nu vreau să se înţeleagă că am pierdut datorită arbitrilor. Astăzi le-au dus la câte goluri au avut nevoie. Nu vreau să arunc toată vina pe ei, pentru că şi noi am făcut multe greşeli. Cine înţelege fenomenul handbalistic sigur îşi dă seama că trebuia să jucăm mult mai bine aici pentru a ne califica”. „Mă doare sufletul, am încercat să mă uit în altă parte. Nu a mers apărarea, nu am înscris nici de la 9 metri, fiindcă ele s-au apărat excelent. Le-a ieşit totul. E o performanţă că am ajuns până aici”, a spus şi Iulia Curea. Oana Manea, în schimb, a dat o declaraţie ciudată, cel mai probabil sub impulsul ratării calificării: „Gyor a ştiut să profite de fiecare greşeală a noastră. Le-am oferit multe mingi cadou. Din păcate, o să apară foarte multă lume care o să ne critice. Sunt mulţi care uită ce am făcut şi ţin minte numai ultimul meci. Dacă pierzi, eşti înjurat. Uneori ne pare rău că suntem români”.

Cine mai vine?

În perioada imediat următoare, oficialii vâlceni vor anunţa alte transferuri pentru sezonul viitor, atunci când obiectivul va fi cucerirea Ligii Campionilor. Până acum au fost anunţate venirile jucătoarelor Amandine Leynaud şi Aliison Pineau, ambele componente de bază ale naţionalei Franţei. Potrivit zvonurilor, urmează ca gruparea vâlceană să aducă şi cel puţin un inter de mare valoare, capitol în care Oltchim a suferit în dubla manşă contra lui ETO Gyor. Se vorbeşte despre Katalina Bulatovic de la Buducnost Podgorica, dar pentru semnătura jucătoarei din Muntenegru se bat şi alte cluburi cu nume din Europa.

Leave a Response