|vineri, mai 3, 2024
  • Follow Us!

Artimon a adus norocul în Zăvoi 

• Fotbal, Liga a II-a

Artimon a adus norocul în Zăvoi

• CSM a reuşit primul succes ÔÇ£acasă” din 2012 după un gol marcat în prelungiri

CS Municipal a jucat sâmbătă, pe propriul teren, prima finală pentru salvarea de la retrogradare. Forma╚øia vâlceană a primit vizita Mureşului Deva, echipă care avea un număr identic de puncte şi care a venit la Râmnicu Vâlcea decisă să nu piardă. Municipalii au început disputa într-un sistem clasic, 4-4-2, pe care tehnicianul Alin Artimon avea să-l modifice în timpul partidei. Vâlcenii şi-au dorit un gol rapid, care să le simplifice misiunea şi au avut şansa încă din minutul 10, atunci când Octavian Vasile a rămas singur cu portarul advers, a şutat puternic dar nu Dzelme a scos în ultimul moment, cu piciorul. La faza imediat următoare Deva a replicat prin stranierul Jawad, al cărui şut a fost respins în corner de Tufişi. După ce Vasile a încercat, fără succes, o execuţie pretenţioasă, în stilul lui Adrian Ilie, jocul a curs fără alte ocazii notabile şi la pauză a fost egalitate. Și în partea a doua a meciului s-a jucat sub coordinate identice. Vâlcea nu a mai aruncat mingile peste centrul terenului, direct pe vârfuri, aşa cum o făcea în perioada în care antrena Mitu.

Elevii lui Artimon au încercat să combine, să ducă mingea în careul advers şi în minutul 58 Daouda a şutat din voleu dar pe centru şi portarul a reţinut. Deva s-a apărat pe trei linii şi a încercat câteva ceva numai pe contraatac. Daouda, Vătăjelu şi Pribac au semnat alte ocazii importante, Tibi Stan şi-a încercat şi el norocul cu un şut de la distanţă şi meciul se îndrepta spre un scor alb, mulţumitor pentru oaspeţi. În prelungiri, însă, Vătăjelu a croşetat apărarea ardelenilor, pe partea stângă, a centrat puternic în careu şi Văduva a fost omul potrivit la locul potrivit. Vâlceanul a deviat din 2, 3 metri şi a marcat singurul gol al meciului, spre bucuria celor câteva sute de spectatori. Alin Artimon s-a bucurat cel mai tare, s-a exteriorizat şi a fost trimis în tribună de centralul întâlnirii darn u a mai contat la nimic. CS Municipal a reuşit primul succes al anului 2012 dar rămâne în zona periculoasă a clasamentului.

ÔÇ£E o victorie meritată”

La finele meciului Alin Artimon a declarat că cele mai importante sunt cele trei puncte câştigate de formaţia pe care o antrenează: ÔÇ£Am meritat victoria dacă ţinem cont de frecvenţa ocaziilor pe care le-am avut şi de faptul că am dominat. Le mulţumesc băieţilor că au crezut în succes până la capăt. Le mulţumesc şi suporterilor că ne-au sprijinit până la final. Este un succes important, mai ales pentru moralul echipei.” 

Leave a Response