|joi, mai 9, 2024
  • Follow Us!

Viceprimarul Sorin Vasilache, vinovat direct de blocarea drumului de acces în staţiunea Băile Olăneşti 

Viceprimarul Sorin Vasilache, vinovat direct de blocarea drumului de acces în staţiunea Băile Olăneşti

Tiberiu Pîrnău

• Locuitorii din Băile Olăneşti trebuie să cunoască adevărul: nu se pot baza pe Sorin Vasilache, candidatul USL la primăria oraşului. Staţiunea se află la această dată în pragul unui adevărat dezastru tocmai datorită nepăsării şi incompetenţei crase de care a dat dovadă Vasilache în ultimii patru ani.

În fişa postului de viceprimar se află şi următorul punct: “monitorizarea situaţiei drumurilor din localitate şi adoptarea de măsuri pentru preîntâmpinarea degradării sau distrugerii căilor de acces în localitateÔÇ£. Credeţi că viceprimarul Sorin Vasilache s-a preocupat de aceste probleme vitale pentru staţiunea Olăneşti? Nici vorbă! Pe recepţionerul Vasilache, l-a durut în bască de adevăratele probleme ale oraşului, a tratat cu maximă indiferenţă sesizările localnicilor. Dacă viceprimarul pesedist ar fi luat măsuri din timp, la ora actuală nu s-ar fi produs alunecările de teren care au blocat accesul auto în localitate. De-a lungul ultimilor patru ani, viceprimarul Sorin Vasilache a primit mai multe sesizări de la cetăţeni care locuiesc în zona respectivă. Oamenii respectivi implorau autorităţile locale să ia măsuri pentru stabilizarea drumului. Toate acestea au fost în zadar, viceprimarul Vasilache nu a catadicsit nici măcar să meargă, să vadă despre ce este vorba. Dacă ar fi fost luate măsuri din timp, nu s-ar fi ajuns la situaţia dramatică de astăzi, când drumul de acces în staţiunea Băile Olăneşti este ÎNCHIS! 

Alunecare de teren reactivată

Dar iată ce s-a întâmplat: excesul de umiditate înregistrat în perioada 26 ÔÇô 27 mai 2012 în partea central-nordică a judeţului Vâlcea a condus la activarea unei alunecări de teren în Oraşul Băile Olăneşti cu afectarea covorului asfaltic al drumului naţional DN 64 (Râmnicu Vâlcea ÔÇô Băile Olăneşti), la kilometrul 134+830, pe o lungime de cca. 30 de metri liniari şi o lăţime de 1,5 metri. Alunecarea de teren a pus în pericol şi reţeaua de alimentare cu gaze naturale a oraşului, pericolul fiind îndepărtat până în acest moment prin delimitarea perimetrului şi decopertarea asfaltului din zona conductei. De asemenea s-au efectuat măsurători necesare depistării scăpărilor de gaze. Deocamdată, nu s-au înregistrat degajări de gaze şi, în consecinţă, alimentarea cu gaze naturale nu a fost întreruptă până la ora transmiterii acestui comunicat.

Pericol de explozie

Distrigaz Sud Reţele aduce următoarele precizări privind incidentul de ieri, 28 mai, din strada Băilor, localitatea Băile Olăneşti :

În urma precipitaţiilor abundente căzute în ultima perioadă, au avut loc alunecări de teren în strada Băilor, Nr 29. În zona respectivă există o conductă de gaze naturale de medie presiune ce alimentează localitatea Băile Olăneşti.

Luni, 28 mai, suportul care susţine conducta de gaze naturale a fost parţial deplasat, însă echipele de intervenţie ale Distrigaz Sud Reţele au luat măsurile necesare de renforsare a suportului respectiv şi monitorizează în permanenţă situaţia, fiind pregătite să sisteze alimentarea cu gaze naturale dacă situaţia o va impune.

Menţionăm că alunecarea de teren continuă datorită infiltraţiei pe sub carosabil a unor izvoare reactivate de precipitaţiile abundente din ultimele zile.

Distrigaz Sud Reţele a anunţat autorităţile locale, respectiv Prefectura şi Primăria Municipiului Vîlcea precum şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România privind situaţia din teren, reprezentanţii acestora fiind prezenţi la faţa locului în data de 28 mai, între orele 17,00 ÔÇô 18,30.

Leave a Response