|sâmbătă, mai 4, 2024
  • Follow Us!

Doi vâlceni au ţepuit statul cu 8 miliarde de lei 

Operaţiuni fictive cu cereale

Doi vâlceni au ţepuit statul cu 8 miliarde de lei

La data de 06 iunie 2012, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, în colaborare cu ofiţeri din cadrul DGIPI, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, în baza autorizaţiilor de perchiziţie, au efectuat 14 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Vâlcea, Olt şi Timiş.

În cauză se efectuează cercetări faţă de B.C. şi P.C. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată, care în calitate de reprezentanţi ai unei societăţi comerciale, în perioada august 2011 ÔÇô februarie 2012, au produs un prejudiciu bugetului consolidat al statului de 803.438 lei prin înregistrarea în contabilitatea societăţii de operaţiuni fictive cu cereale.
De asemenea, cei doi s-au sustras de la efectuarea verificărilor financiare prin declararea fictivă cu privire la sediul social.

Cu ocazia efectuării percheziţiilor, poliţiştii au identificat documente contabile de la societăţile comerciale administrate de persoanele cercetate, sisteme informatice şi ştampile, toate acestea fiind ridicate pentru cercetări.
Cercetările continuă în vederea stabilirii prejudiciului cert produs bugetului consolidat al statului prin activităţile desfăşurate de aceste persoane, identificării tuturor persoanelor implicate şi tragerea la răspundere penală a acestora.

Leave a Response