|luni, mai 20, 2024
  • Follow Us!

Cristina Neagu, din nou pe teren 

Handbal feminin, Liga Naţională
Reunire cu surprize
chimistele au fost puse la teste fizice la primul antrenament

Cristina Neagu, din nou pe teren

Handbalistele de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au început antrenamentele pentru noul sezon competiţional în prima zi a acestei săptămâni. La timonă au fost doi tehnicieni noi, ambii danezi, Jakob Vestergaard şi Mette Klit şi a româncei Steluţa Luca, “moştenită” din fosta conducere tehnică. Au fost prezente 13 handbaliste, dintre care numai două straniere, Iulia Managarova şi noua vedetă chimistă, Alexandrina Barbossa. Alături de ele Paula Ungureanu, Mihaela Smedescu, Ramona Farcău, Oana Manea, Adina Meiroşu, Cristina Neagu, Patricia Vizitiu, Aurelia Brădeanu, Daniela Băbeanu, Adriana Nechita şi Iulia Puşcaşu. Doar una nu s-a putut antrena, Patricia Vizitiu venind după o intervenţie chirurgicală, în urma accidentării de la meciul dintre Muntenegru şi România din preliminariile Jocurilor Olimpice. Reestul jucătoarelor străine sunt plecate la loturile naţionale pentru pregătirea şi participarea la Olimpiadă şi se vor alătura lotului vâlcean la jumătatea lunii august. Faţă de sezonul trecut, Oltchim a făcut multe schimbări în lot. Au plecat de la Oltchim Sanela Knezevici, Talida Tolnai, Luminiţa Dinu, Valentina Elisei, Yeliz Ozel, Oana Chirilă şi Melinda Geiger. Au venit, în schimb, Amandine Leynaud, Allison Pineau (ambele de la Metz), Silvia Navarro, Alexandrina Barbosa (Itxako) şi Katarina Bulatovici (Buducnost). Oltchim mizează în momentul de faţă de 20 de handbaliste (13 românce şi şapte străine).

Prima surpriză ÔÇô Cristina Neagu din nou în teren

Prima surpriză a “noii domnii” de la Oltchim a fost apariţia pe teren a Cristinei Neagu, handbalistă care a fost operată în Statele Unite ale Americii în vara anului 2011 şi apoi a intrat într-o lungă şi dificilă perioadă de recuperare. Interul chimist, declarat cea mai bună jucătoare a lumii acum doi ani, a alergat cot la cot cu celelalte chimiste, apoi a plecat singură la sala de forţă unde a lucrat până la finalul şedinţei de pregătire. Tehnicianul principal Jakob Vestergaard a declarat că urmăreşte îndeaproape recuperarea Cristinei. „Eu am întrebat care e situaţia Cristinei Vărzarui, o să stau de vorbă şi cu ea. Timpul a fost prea scurt, nu am avut timp, dar voi vedea cum se simte în zilele următoare şi ne vom ocupa şi de ea. E păcat ca o jucătoare cu un potenţial ca al ei să se piardă pe drum aşa repede!”, a declarat Vestergaard.

A doua surpriză, teste şi antrenamente cu mingea din prima zi

După prezentările de rigoare, handbalistele de la Oltchim au avut parte de primele surprize majore. Tehnicienii le-au supus la teste fizice şi în sală şi apoi peste câteva ore la stadion. Toată lumea a trecut cu bine testul, dar remarcatele au fost extremele Managarova şi Farcău, dar şi Alexandrina Barbosa. Mai mult decât atât, încă de la primul antrenament s-a lucrat cu mingea, câteva contraatacuri şi aruncări la poartă. “Ne-a fost destul de greu la primul antrenament. Nu am mai făcut mişcare. Oricum a fost interesant, pentru noi au fost lucruri noi. În primul rând ne-a surprins faptul că am dat teste încă din prima zi, până acum nu s-a mai întâmplat acest lucru la Oltchim. Oricum, suntem pline de entuziasm, suntem sigure că avem ce învăţa, cei doi tehnicieni danezi vor veni, cu siguranţă, şi cu alte lucruri noi. Vrem să progresă. Deocamdată ne-am întâlnit cu o singură colegă nouă, cu Alexandrina Barbosa. O ştiam din perioada în care a jucat la Rulmentul Braşov, ne-am întâlnit cu ea şi apoi, în meciurile de Liga Campionilor cu Itxako Navarra. Și pe celelalte care vor veni după Jocurile Olimpice le ştim din partidele de Liga Campionilor. Vom încerca să le facem să se acomodeze cât mai rapid. Suntem bucuroase că s-au făcut multe transferuri bune şi ne dorim, cum îşi doresc şi suporterii, să ajungem în finala Ligii Campionilor.”, a declarat Iulia Curea, mirată şi ea de turnura primului antrenament.

Fuga la Mamaia

După trei zile petrecute la Râmnicu Vâlcea, handbalistele Oltchimului s-au mutat pe litoralul românesc, în staţiunea Mamaia, acolo unde vor sta până pe 18 iulie. Meciurile amicale vor începe pentru Barbosa şi compania abia de la jumătatea lunii august, atunci când lotul va fi complet. În ceea ce priveşte starea de spirit, danezul Vestergaard este optimist: “ÔÇ£Grupa noastră este una puternică, toate echipele sunt bune, dar cred că este o grupă din care ne vom califica. Hypo s-a descurcat mereu bine în Liga Campionilor. Sper ca va fi avantaj faptul că sunt nordic şi cunosc Randers şi pe Byassen dacă se va califica, dar ele şi-au schimbat multe jucătoare anul acesta, în Scandinavia există mari probleme financiare, multe handbaliste au plecat către Est, spre Oltchim sau Krim. Dacă vrem să câştigăm trofeul, trebuie să le batem şi în deplasare, şi acasă. Eu cred că sunt patru formaţii care au prima şansă la Victoria finală: Oltchim, ET Gyor, Larvik şi Krim Ljubljana. Depinde numai de noi să ieşim învingători”.

Știri

Debut cu dreptul pentru Măciuca

Formaţia vâlceană, Damila Măciuca, a reuşit să se impună în prima partidă amicală a acestei veri. Echipa antrenată de ex-stelistul Erik Lincar a trecut cu scorul de 1-0 de Inter Cliceni, formaţie care va juca în Liga a III-a. Singurul gol a fost marcat în minutul 24 de Adi Bălan. Tehnicianul echipei din Măciuca a avut în probe mulţi fotbalişti pe care îi va mai testa şi în perioada imediat următoare. Altfel, Lincar a renunţat la serviciile veteranului Dorin Rădoi, cel care vatrebui să îşi găsească un nou angajament.

Îngrijorare la CS Municipal

În ciuda faptului că i s-a fixat ca obiectiv clasarea pe una din primele cinci poziţii ale clasamentului, la CS Municipal domneşte incertitudinea, în condiţiile în care nu s-a perfectat nici măcar un transfer şi nici nu se ştie dacă elevii lui Artimon vor pleca într-un cantonament de pregătire în străinătate. Altfel, la antrenamente nu s-au prezentat, încă, Lajo Traore şi Bangaly Soumahoro, ambii ivorieni şi nici senegalezul Thiandoum Daouda. A venit, în schimb, francezul Christian NÔÇÖKongue. 

Leave a Response