|luni, mai 6, 2024
  • Follow Us!

Ciprioţii vor să înfiinţeze la Râmnicu Vâlcea o clinică privată de obstetrică ginecologie 

Proiect în parteneriat public privat:


Ciprioţii vor să înfiinţeze la Râmnicu Vâlcea o clinică privată de obstetrică ginecologie

Pe parcursul acestei luni Consiliul Judeţean Vâlcea a derulat un set de corespondenţe cu o firmă din Cipru care a înaintat o ofertă în domeniul dezvoltării serviciilor medicale din judeţ. Ofertantul propune înfiinţarea unei clinici particulare de obstetrică ginecologie şi naşteri care să funcţioneze în cadrul Maternităţii din Râmnicu Vâlcea. De asemenea, este dispus să deschidă şi să doteze cu aparatură performantă o clinică particulară de imagistică în paralel cu secţia RMF de la Spitalul Judeţean de Urgenţă.

Pentru realizarea în parteneriat cu Consiliul Judeţean a acestor obiective a solicitat punerea la dispoziţie prin închiriere un etaj scos din activitatea Maternităţii şi, respectiv, spaţiu adecvat pentru servicii radiologice în incinta Spitalului Judeţean. Firma cipriotă se angajează în schimb să asigure întregul necesar de echipamente şi aparatură pe baza unei investiţii previzionate în valoare de 5 milioane euro şi să integreze judeţul Vâlcea în reţeaua centrelor medicale care dispun de condiţii performante pentru naşteri şi imagistică şi să concureze cu cele mai renumite clinici de specialitate din ţară.

Preşedintele CJ Vâlcea s-a arătat încântat de colaborarea cu ciprioţii: “Această ofertă o considerăm şi interesantă şi avantajoasă având în vedere faptul că, la ora actuală, Maternitatea funcţionează în condiţiile unui grad ridicat de îndatorare către furnizorii de medicamente şi materiale sanitare, iar pe de altă parte, că în unul dintre etajele secţiei de obstetrică ginecologie s-au restrâns toate activităţile.

Având în vedere că resursele noastre financiare sunt scăzute şi că nu avem posibilităţi de a infuza fonduri pentru creşterea gradului şi diversităţii de servicii medicale în cele două specialităţi, respectiv de a achiziţiona echipamente şi aparatură de nivel tehnic corespunzător celor utilizate în clinicile public private, am găsit că oferta primită poate deveni o bună oportunitate în acest sens.

În consecinţă, noi am formulat un punct de vedere în sensul amintit şi suntem în aşteptarea unui răspuns de principiu din partea administraţiei firmei din Cipru înainte de a începe negocierile.ÔÇ£ ÔÇô a mai precizat Ion Cîlea.

Leave a Response