|vineri, aprilie 26, 2024
  • Follow Us!

DAMILA senatorului Dan Niţu va construi o staţie de epurare nouă la Olăneşti 

Chiar dacă nu avea experienţă similară,

DAMILA senatorului Dan Niţu va construi o staţie de epurare nouă la Olăneşti

• Beneficiar: SC APAVIL SA (societate în care “partea leuluiÔÇ£ o are Primăria Râmnicu Vâlcea, al cărei primar este liberalul Emilian Frâncu) • Valoarea contractului este de 13.268.758,90 lei fără T.V.A

Uniunea Europeană, prin Fondul de Coeziune, sprijină proiectul “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Vâlcea”, realizat în cadrul Contractului de Finanţare nr.: 122765/24.10.2011. Bugetul alocat acestui proiect este de 416.884.592 lei fără TVA, din care 77,81% reprezintă asistenţă financiară nerambursabilă Uniunea Europeană, 11,90% reprezintă contribuţie nerambursabila Buget de Stat, 1,83% reprezintă contribuţie Buget Local şi 8,46% reprezintă contribuţie Operator Regional (S.C. APAVIL S.A. Vâlcea).
În cadrul proiectului “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Vâlcea”, a fost semnat contractul
de lucrări, respectiv “Construire sta╚øii de epurare ape uzate noi în Călimăne╚Öti ╚Öi Olăne╚Öti”-CL4- Lot 1 ╚Öi Lot 2
în data de 21.12.2012.
Contractul a fost atribuit în urma unei licitaţii deschise, cu respectarea prevederilor legislaţiei române în domeniu, astfel:

Construire Staţie de Epurare nouă în Călimăneşti- CL 4 ÔÇô Lot 1, asocierii constituite din S.C COMINCO OLTENIA S.A-S.C DANEX CONSUT SRL- SC HYDRO CARPATI SRL, în timp ce S.C. APAVIL S.A. Vâlcea are calitatea de Autoritate Contractantă/Beneficiar. Valoarea contractului este de 16.121.979,48 lei fără T.V.A., schema de finanţare fiind cea menţionată mai sus.

Construire Staţie de Epurare nouă în OlăneştiÔÇô CL 4 ÔÇô Lot 2, asocierii constituite din S.C DAMILA SRL (proprietar: Dan Niţu, senator PNL ÔÇô nr)-S.C DANEX CONSULT SRL- SC HYDRO CARPATI SRL, în timp ce S.C. APAVIL S.A. Vâlcea are calitatea de Autoritate Contractantă/Beneficiar. Valoarea contractului este de 13.268.758,90 lei fără T.V.A., schema de finanţare fiind cea menţionată mai sus.
În cadrul contractului se vor realiza următoarele activităţi:

• proiectarea, obţinerea autorizaţiilor, construirea şi testarea tuturor facilităţilor aferente proiectului de modernizare a SEAU necesare pentru tratarea apelor uzate şi nămolului astfel încât acestea să corespundă cerinţelor privind efluentul şi nămolul. Aceste lucrări includ adaptarea/modernizarea şi înnoirea alimentării cu energie electrică şi sistemului de Automatizare ╚Öi SCADA aşa cum este necesar pentru implementarea noilor facilităţi precum şi susţinerea funcţionării în perioada de punere în operare şi Perioada de Notificare a Defectelor
• asigurarea instalatiilor necesare pentru combinarea efluentului liniilor/unităţilor individuale de tratare în aval de facilitatea de grătare, deznisipator si separatorul de grăsimi şi bazinele de aerare
• dimensionarea echipamentului mecanic si electric al liniei de tratare a nămolului pentru încărcările şi debitele proiectate. Lucrările civile la linia de tratare a nămolului (clădire pentru deshidratarea nămolului şi maşini) vor fi dimensionate pentru încărcările şi debitele proiectate. Va fi posibilă scoaterea din funcţiune şi golirea fiecărei unităţi de tratare independent de unităţile de tratare conectate.

Acest contract se va desfăşura conform ÔÇ£Condiţii de Contract pentru construcţii, FIDIC cartea Galbena”

Scopul proiectului constă în reabilitarea şi extinderea sistemelor de alimentare cu apă şi tratare şi a sistemelor de colectare şi tratare a apelor uzate în scopul de a îndeplini obligaţiile de conformitate din Tratatul de Aderare şi obiectivele Programului Operaţional Sectorial de Mediu.
Proiect cofinanţat din Fondul de Coeziune

NR ÔÇô Titlul ne aparţine

Leave a Response