|vineri, aprilie 26, 2024
  • Follow Us!

Ministrul Sănătăţii dovedeşte că nu are o strategie pentru modernizarea sistemului sanitar 

• Samoil Vîlcu:

Ministrul Sănătăţii dovedeşte că nu are o strategie pentru modernizarea sistemului sanitar

Secretarul general al PDL Vâlcea Samoil Vîlcu este de părere că ministrul Sănătă╚øii trebuie să ofere mai multe explica╚øii românilor pentru coplata serviciilor medicale , măsura ce va intra în vigoare în luna martie. “Consider că înainte să plătim orice sumă în plus fa╚øă de ce contribuim în prezent la asigurările medicale de sănătate, ar trebui să ╚Ötim dacă cei 10 lei, reprezentând coplata, se vor achita de către bolnavii spitaliza╚øi pentru fiecare zi de internare, sau o singură dată pentru întreaga perioadă de spitalizare, la externare. Sunt detalii pe care Ministerul Sănătă╚øii are obliga╚øia să le lămurească înainte ca această măsură să î╚Öi producă efectele. De asemenea, ar fi interesant să ╚Ötim cum s-a ajuns la această sumă, 10 lei, ╚Öi unde se vor duce banii suplimentari colecta╚øi din această taxă. Cu to╚øii ne dorim un sistem medical mai performant, dar înainte ca românii să scoată mai mul╚øi bani din buzunar, este corect să ╚Ötie pentru ce”, a afirmat Samoil Vîlcu.

Secretarul general al PDL Vâlcea mai spune că această măsură apar╚øine USL, ╚Öi nu FMI, cum a lăsta ministrul Nicolăescu să se în╚øeleagă. “Când era în opozi╚øie ministrul guvernului USL de acum era un puternic opozant al cofinan╚øării sistemului de sănătate. Astfel, Nicolăescu dovede╚Öte încă o dată că nu are nicio strategie pentru modernizarea sistemului sanitar ╚Öi este omul nepotrivit la cârma acestui important minister”, a opinat liderul democrat-liberal vâlcean.
Conform proiectului de act normativ coplata nu va fi aplicată serviciilor de urgen╚øă, în ambulatoriu de specialitate, medicina de familie sau în cazul analizelor medicale, precum şi persoanelor exceptate prin lege: copii, gravide, pensionari sub 740 lei/lună , bolnavii incluşi în programele naţionale de sănătate, dacă nu realizează venituri din muncă, veteranii de razboi.

Leave a Response