|vineri, mai 3, 2024
  • Follow Us!

AGERPRES, AZI: „Pe cine vrea să prostească Emilian Frâncu?” 

francu_declaratii_4

Deputatul PDL de Vâlcea, Romeo Rădulescu, i-a cerut marţi, într-o conferinţă de presă, primarului Emilian Frâncu să nu se mai victimizeze în privinţa dosarului de luare de mită în care a fost condamnat, să îşi asume vina şi să demisioneze din funcţie.

„Este amuzantă strategia pe care o creează domnul Frâncu, spunând că este victima unor instituţii de presă, a PDL şi a unor oameni de afaceri prin care vrea să spună că i s-a înscenat un flagrant de luare de mită. Sunt oameni de care vorbeşte el, buni telepaţi, de i-au dictat în momentul respectiv să ceară şpagă.

Pe cine vrea să prostească oare Emilian Frâncu, pe magistraţi sau pe aceşti oameni amărâţi din Râmnicu Vâlcea care i-au acordat votul? A acuza presa sau mediul de afaceri vâlcean care dă de lucru oamenilor că te-au pus să iei mită, este dezonorant este o slăbiciune, o laşitate care nu este tipică unui bărbat de stat, cum se pretinde actualul primar. Îi recomandăm domnului Frâncu să demisioneze şi să se poarte ca un bărbat, unul care să-şi asume vina. Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pentru luare de mită”, a declarat Romeo Rădulescu.

La conferinţa de presă a PDL au participat şi reprezentanţi ai mediului de afaceri şi presei din judeţ, care au respins acuzaţiile lui Emilian Frâncu privind o campanie de presă împotriva sa, precum şi implicarea unor persoane din mediul de afaceri vâlcean în flagrantul pentru luare de mită în urma căruia a fost arestat.

Gheorghe Smeoreanu, directorul săptămânalului „Criterii Politice” a afirmat că „presa independentă este aceea care apără instituţiile statului de funcţionarii corupţi şi nu-i promovează”.

Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu a declarat în mai multe rânduri că este o victimă unei părţi a presei şi a mediului de afaceri vâlcean, care „i-ar fi înscenat un flagrant” .

„Este o vădită acţiune a celor de la PDL de a strica imaginea primarului şi a executivului actual. Pe de altă parte, este foarte clar că persoane din lumea afacerilor, care susţin financiar un segment de presă, au interesul ca, în perspectiva unor proiecte economice viitoare, să distrugă imaginea primarului”, a declarat Emilian Frâncu.

El a fost reţinut pe 26 aprilie şi ulterior arestat preventiv pentru luare de mită. În luna septembrie a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la patru ani de închisoare cu suspendare, el revenind apoi la conducerea primăriei Râmnicului, de unde fusese suspendat pe durata arestării. Procesul său se află pe rol la Curtea de Apel Bucureşti. AGERPRES

Leave a Response