|vineri, aprilie 26, 2024
  • Follow Us!

„Hidoșica“ va fi mutată în vecinătatea Schitului Troianu 

hidosica1

 

Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea îi anunță pe vâlceni, printr-un comunicat de presă, că „Hidoșica“, statuia aflată în fața Prefecturii Vâlcea va fi mutată în vecinătatea Schitului Troianu: „Mutarea monumentului dedicat Revoluţiei din decembrie 1989, din faţa Prefecturii în vecinătatea Schitului Troianu, se va face ca urmare a somaţiei Ministerului Culturii şi în absenţa unui aviz de specialitate pentru acest obiectiv. Lipsa de reacţie a administraţiei locale riscă să fie taxată aspru, inclusiv cu amenzi mari.

Am avut toată înţelegerea şi am stabilit cu organizaţiile reprezentative ale revoluţionarilor ca monumentul să nu fie mutat decât după ceremoniile din această lună dedicate comemorării martirilor Revoluţiei, iar în ceea ce priveşte noul său amplasament, avem toate avizele necesare precum şi acceptul Arhiepiscopiei Râmnicului.

Am considerat că în curtea bisericii din Troianu, singura dedicată şi cinstirii directe a eroilor-martiri de la Revoluţie (şi unde se află şi mormântul unui astfel de erou), ar fi cel mai nimerit amplasament pentru statuia aflată în discuţie. În locul rămas liber se va încerca, în viitor, amplasarea unui monument similar, care însă să aibă toate avizele necesare.

Nu în ultimul rând, am obţinut acordul pentru această mutare inclusiv de la autorul monumentului, renumitul artist plastic Sergiu Sălişte, care a înţeles motivaţiile municipalităţii.“ – se menționează în comunicatul Primăriei Râmnicu Vâlcea

Leave a Response