|miercuri, decembrie 8, 2021
 • Follow Us!

Preotul Ionescu din Tomșani, batjocorit de doi poliţişti 

agent-politia-rutiera-cascheta-p

Acest articol apare fără acordul personajului principal. Preotul Constantin (Loru) Ionescu din Tomşani nu ar fi vrut să facă neplăceri poliţiştilor care şi-au bătut joc de el. Este preot de o viaţă întreagă, cunoscut în toată zona Horezu. La hramurile celor două biserici din comună unde slujeşte, de Sfinţii Mihail şi Gavril dar şi de Sfântul Ioan, vin oameni din multe comune şi foarte mulţi din Râmnic să-i asculte predica. Este un om care cunoaşte istorie, multă istorie a României şi toată istoria judeţului nostru. Este un om de vastă cultură, înţelepciune şi cu mult har.Face naveta din Râmnic pentru a fi mereu aproape de creştinii din această frumoasă comună care vin să îi asculte predicile deosebite duminică de duminică dar mai ales de marile sărbători ortodoxe.

Nu a vrut sa le dea șpagă

În 18 noiembrie 2012 preotul Ionescu a plecat dis de dimineaţă din Râmnic spre Tomşani . Urma să aibă o slujbă religioasă. În zona Troianu, ţinând cont că pe drum nu mai venea nici un autoturism, nici din faţă nici din spate, a depăşit uşor o barieră de cauciuc ( limitator de viteză),pentru a nu trece peste ea. A trecut însă puţin peste linia continuă. În zonă un echipaj de doi polițiști de la rutieră stătea la pândă. După spusele unuia din poliţişti aşteptau de 3 ore şi nu le picase nimic în plasă. Preotul nu putea să le ofere şpagă. Era împotriva principiilor sale. I-a rugat însă să dea dovadă de înţelegere. I-a rugat pe poliţişti să ţină cont de circumstanţe şi să îi acorde o amendă dar să nu îi suspende permisul de conducere pe care îl avea de la 18 ani şi care nu îi fusese retras niciodată. : ,,Se apropie Crăciunul, apoi celelalte sărbători, nu am cum merge la slujbă la Tomşani. Vă rog ţineţi cont că nu era nimeni pe stradă“. Poliţiştii însă au dat amenda şi au încheiat un proces verbal de sancţionare cu retragerea permisului de conducere pe 60 de zile. Preotul a circulat cu dovada în zilele următoare apoi, sfătuit de prieteni a apelat la un jurist pentru a contesta în instanţă procesul verbal.

,, Iniţial am crezut că pot câştiga un timp, până trec sărbătorile şi că oricum nu voi avea câştig de acuză în instanţă. Apoi cel care mi-a întocmit documentul pentru instanţă mi-a atras atenţia că legal trebuie să câştig acest proces. Cei 2 poliţişti comiseseră 3 mari erori în redactarea procesului verbal.“ – le-a spus preotul unor prieteni.

Garcea era mic copil

Urmărind atent textul procesului verbal de sancţionare a preotului Constantin Ionescu se observă uşor trei mari abateri de la normele legale.

În primul rând poliţistul care a întocmit procesul verbal a semnat cu numele altui poliţist. În acea zonă şi la acea oră trebuia să fie de serviciu un alt poliţist. Căruia îi ţinea locul cel care a întocmit procesul verbal. Acesta din urmă a semnat însă, citeţ, cu numele şi gradul celui care lipsea. Apoi la descrierea contravenţiilor comise de şoferul Ionescu poliţistul menţionează un articol care de fapt sancţionează nerespectarea culorii semaforului. Ori cel mai apropiat semafor de locul în care preotul Ionescu a călcat linia continuă se afla la peste o jumătate de km distanţă.

Dar şi mai ilar este menţionarea unui alt articol din Codul Rutier care se referă la depăşirea în loc interzis. Ori în acel 18 noiembrie 2012 Constantin Ionescu nu a depăşit pe nimeni de la plecarea de acasă din cartierul Ostroveni şi până la oprirea sa de către echipajul de poliţie deoarece nu a întâlnit nici un autoturism în faţa sa ( era 5.30 dimineaţa). Poliţiştii nu aveau nici un martor şi nu au menţionat ce autoturism a fost depăşit, cu ce viteză şi în ce zonă.

Procesul a durat mult timp. Preotul nu şi+a angajat însă un avocat specializat. A avut încredere în Justiţie. Şi a greşit. După un an Justiţia a dat sentinţa finală. Un judecător care nu a analizat deloc greşelile din procesul verbal a dat dreptate poliţiei. Statul are nevoie de bani la buget. Preotul a plătit amenda şi…. a rămas fără permis de conducere exact de Crăciun. De Crăciunul din 2013. Prieteni de-ai săi l-au dus la Tomşani cu autoturismele lor. Nu a lipsit şi nu va lipsi de la nicio slujbă religioasă. Şi în bunătatea sa a reuşit să pună şi acatiste pentru cei doi polițiști de la rutieră…

4 Responses to Preotul Ionescu din Tomșani, batjocorit de doi poliţişti

 1. credincios

  AI GRESIT PLATESTI ,ACEEA ,,MICA DEPASIRE ”A costat de multe ori viata pe altii,si nu conteaza cita istorie cunosti daca omori pe altii

   
 2. sfantul ion

  ca sa ocolesti acele limitatoare treci cu toata masina pe contrasens nu doar putin peste linia continua.este interzisa trecerea peste lina continua si nu conteaza ca erau persoane sau nu pe trecerea de pietoni sau veneau masini de pe contrasens.domnii militieni ar trebui sa stea sa supravegheze si sa sanctioneze acesti soferi smecheri care practica ocoliri ale limitatoarelor in acest oras.

   
 3. Diana

  Daca citeati atent ati fi remarcat ca omul nu a depasit nimic. Nu venea nicio masina pur si simplu a ocolit puin limitatoarea de viteza. A lua carnetul pentru 60 de zile si a da si o amenda de 400 lei e cam mult! Si nu ati intele ca politistii erau si atat de incompetenti ca nu stiau sa redacteze un proces verbal!

   
 4. sfantu' gheorghe

  Nu cred ca au fost atat de incompetenti pe cat se vorbeste prin targ, drept dovada este faptul ca instanta de judecata nu a dat castig de cauza preotului ci politistilor.

   

Leave a Response