|marți, mai 7, 2024
  • Follow Us!

Păgubiţii Harinvest mai au mult de luptat… 

harinvest_poza_90231200

 

Cazul investitorilor păgubiţi de la firma de brokeraj Harinvest a intrat în atenţie anul trecut, când aceasta nu a reuşit să deconteze o tranzacţie de 500.000 de euro din lipsă de fonduri. Ulterior ASF a efectuat un control şi a depistat mai multe nereguli pentru care mai multe persoane au fost amendate cu suma totală de 618.500 de lei. ASF a obligat totodată acţionarii Harinvest să lichideze societatea sau să-i modifice obiectul de activitate după ce a suspendat în prealabil activitatea acesteia.

Din noiembrie anul trecut clienţii Harinvest nu mai reuşesc să-şi retragă banii şi acţiunile de la firma de brokeraj după ce aceasta a fost implicată într-un scandal de fraudă, brokerii Harinvest fiind suspectaţi că au vândut ilegal acţiunile din portofoliile clienţilor pentru acoperirea unei pierderi. Până în prezent peste 72 de clienţi Harinvest au reclamat că au fost păgubiţi cu suma de 16,2 mil. lei (3,6 mil. euro).

Cazul este la început şi istoria celorlalte cazuri de fraudă de pe bursă arată că aceştia mai au mult de luptat până să-şi recupereze banii pierduţi, mai ales că firma Harinvest nu dispune de sumele necesare, iar speranţa vine de la Fondul de Compensare a Investitorilor, care ar putea să ofere despăgubiri de maximum 20.000 de euro. (zf.ro)

 

Leave a Response