|marți, mai 7, 2024
  • Follow Us!

Au furat un kilogram de aur! 

furtcatuse

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea au dispus la data de 09.07.2014 trimiterea în judecată a inculpaţilor:

Ion Dumitru, Petru Aurel Canalos, Alecsandru Manu (în stare de arest preventiv) şi Mirel Iancu (aflat sub control judiciar) sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat şi complicitate la furt calificat.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:  în noaptea de 07/08.03.2014, inculpaţii s-au deplasat cu autoturismul inculpatului Ion Dumitru, în zona centrală a oraşului Rm. Vâlcea, având asupra lor o foarfece de tăiat metale şi leviere, precum şi feţele acoperite cu cagule, şi au sustras din incinta unei societăţi comerciale de pe raza oraşului, o cantitate de 948 grame aur, cauzând un prejudiciu în cuantum de 101.731,10 lei.

În vederea recuperării prejudiciului, în cauză s-a dispus instituirea măsurilor asiguratorii asupra unor bunuri, respectiv asupra unor autovehicule aparţinând inculpatului Ion Dumitru.

Reamintim că, la data de 19.06.2014, procurorii au solicitat arestarea preventivă a inculpaţilor Ion Dumitru, Petru Aurel Canalos, Alecsandru Manu, măsură admisă de magistraţii Judecătoriei Rm. Vâlcea.

Cercetările au fost efectuate în colaborare cu Poliţia Mun. Rm. Vâlcea – Biroul Investigaţii Criminale şi cu ofiţeri din cadrul Biroul de Operaţiuni Speciale Vâlcea.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Judecătoriei Rm. Vâlcea.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                          

 

 

 

Leave a Response