|vineri, aprilie 26, 2024
  • Follow Us!

ASOCIAȚIA PENTRU DEZVOLTARE COMUNITARA VALCEA lanseaza proiectul „Calificare si consiliere pentru persoane fara loc de munca din judetul Valcea” 

bursa_locuri_de_munca_absolventi_58207700

ASOCIAȚIA PENTRU DEZVOLTARE COMUNITARA VALCEA lanseaza proiectul „Calificare si consiliere pentru persoane fara loc de munca din judetul Valcea” – POSDRU/130/5.1/G/125509, cofinantat din Fondul Social European prin PROGRAMUL OPERATIONAL SECTORIAL DEZVOLTAREA RESURSELOR UMANE 2007-2013, Axa prioritară 5 „Promovarea masurilor active de ocupare”, Domeniul major de intervenţie 5.1 ”Dezvoltarea si implementarea masurilor active de ocupare”.

Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni, incepand cu data de 30.06.2014 si contribuie la: cresterea gradului de participare la servicii de ocupare a fortei de munca pentru 476 persoane din judetul Valcea, cresterea nivelului de calificare pentru 476 persoane din judetul Valcea; dezvoltarea abilitatilor pentru inceperea unei activitati independente sau afaceri pentru 119 persoane din judetul Valcea.

Grupul tinta este format din: persoane care au parasit timpuriu scoala = 20; persoane in cautarea unui loc de munca = 200; persoane inactive = 46;someri de lunga durata = 135;someri peste 45 ani = 10;someri tineri = 20;someri de lunga durata tineri = 45 . Programele de formare profesionala furnizate vor fi: confectioner – ansamblor articole textile si camerista in HOREZU, infirmiera si camerista in GOVORA, electrician in constructii si instalator instalatii tehnico – sanitare si de gaze in DRAGASANI, electrician in constructii, confectioner – ansamblor articole textile si friser in BALCESTI, frizer in BREZOI, instalator instalatii tehnico – sanitare si de gaze si agent de curatenie in RM . VALCEA, confectioner – ansamblor articole textile, camerista si frizer in CALIMANESTI, frizer si confectioner – ansamblor articole textile in BABENI. Cursurile de formare profesionala se vor finaliza cu diplome de absolvire CNFPA recunoscute de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.

Rezultatele proiectului vor consta in: 476 persoane informate, consiliate si mediate profesional; 476 persoane formate profesional gratuit, 62 persoane s-au angajat, subventionarea (sprijin financiar) fiecarui beneficiar la finalizarea cursurilor; 119 persoane vor fi beneficiare de servicii de consultanta si asistenta pentru inceperea unei activitati independente sau pentru inceperea unei afaceri.  

Informatii suplimentare: ASOCIAȚIA PENTRU DEZVOLTARE COMUNITARĂ VÂLCEA, cu sediul in Rm. Valcea, Str. Teodor Balasel, nr. 14,jud. Valcea, Tel:0350/415022 sau 0725579538, e-mail:apdcvalcea@yahoo.com, web: www.apdcvalcea.eu. Persoana de contact: Ene Ioana

 

 

Leave a Response