|vineri, aprilie 26, 2024
  • Follow Us!

Prefectul Dumitru Cornoiu: 55 de localităţi afectate de inundaţii la nivelul judeţului Vâlcea 

Dumitru-Nicu-Cornoiu-

Un bilanț al ISU Vâlcea prezentat azi de prefectul Dumitru Cornoiu menționează că în cursul săptămânii trecute au fost afectate de precipitațiile abundente 55 de localități din cele 89 din județ, informează Agerpres.

„În urma precipitațiilor abundente din județul Vâlcea înregistrate în perioada 29 – 31 iulie 2014 au fost afectate 55 de localități, din care, de menționat pentru situația deosebit de gravă comunele Vaideeni și Malaia, dar și orașele Băbeni, Băile Olănești, Bălcești, Brezoi, Călimănești, Drăgășani, Horezu, Râmnicu Vâlcea. La nivelul județului au fost salvate 155 de persoane, iar alte 404 au fost evacuate. Au fost inundate aproximativ 300 de case, 300 de gospodării și aproape 100 de beciuri. Aproximativ 100 de locuințe au fost complet distruse”, a precizat prefectul de Vâlcea.

Totodată, au fost afectate cinci drumuri naționale și 17 drumuri județene. De asemenea, au fost afectate cinci rețele de alimentare cu apă, două rețele de alimentare cu gaze, 12 rețele electrice și 31 de puncte de transformare.
„În toată această perioadă următoarele instituții s-au implicat activ pentru soluționarea problemelor cauzate de precipitațiile abundente: Instituția Prefectului, Consiliul Județean, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, UM Panait Donici, Comitetele Locale pentru Situații de Urgență, Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri, Secția Drumuri Naționale, CEZ și Sistemul de Gospodărire a Apelor. Din păcate, din această noapte se reîntorc ploile”, a mai adăugat prefectul Cornoiu.(gds.ro)

Leave a Response