|sâmbătă, iulie 27, 2024
  • Follow Us!

REVOLTĂ în Vâlcea. COPII de clasa I, chinuiţi de învăţătoare. Femeia, bolnavă de schizofrenie 

ev_clasaintai_99744100

Scandal la o şcoală din comuna Popeşti. Părinţii unor elevi de clasa întâi au intrat astăzi supăraţi la ore pentru a-i cere învăţătoarei să renunţe la catedră. Oamenii spun că femeia este un real pericol pentru copii deoarece suferă de schizofrenie, iar în trecut a fost cercetată penal pentru că a bătut mai mulţi elevi de la aceeaşi şcoală.

Elevi de clasa I terorizați de învățătoarea lor

Elevi de clasa I terorizați de învățătoarea lor / FOTO: radiocluj.ro

Părinţii ajunşi la şcoală au constatat că învăţătoarea a reuşit să bage frica în cei mici încă de la prima oră de curs. Şi asta după ce a acordat unei eleve calificativul „insuficient la matematică”, deşi copiii aveau ora de limba română.

În anul 2012, pe numele învăţătoarei s-a deschis dosar penal pentru purtare abuzivă. Atunci părintii a şase elevi au depus plângere la poliţie după ce femeia i-a lovit şi i-a jignit pe cei mici. Conform expertizei medicale, dascălul se afla în acel moment sub tratament pentru schizofrenie paranoidă. După acel episod, învăţătoarea a fost amendată cu 400 de lei şi detaşată disciplinar la o şcoală dintr-o altă localitate. Numai că din septembrie, cadrul didactic a revenit la unitatea de învăţământ unde este titular.

Învăţătoarea neagă acuzaţiile.

Pentru a aplana conflictul, directorul şcolii a fost nevoit să-i dea pe elevii de clasa I în grija unui alt dascăl. Inspectoratul şcolar general Vâlcea nu are încă o soluţie.

„Singura soluţie este ca să o convingem pe invătătoare să meragă să-şi facă controlul psihologic , iar în funcţie de rezultate putem cere o expertiză, dacă cumva este favorabil. Legea nu ne permite în momentul de faţă să o scoatem de la catedră. Este cadru didactic titular”.

Învăţătoarea trebuie să meargă la controlul psihologic până pe 15 octombrie. Până atunci, intenţionează să intre în concediu medical.

REALITATEA.NET

Leave a Response