|marți, aprilie 13, 2021
  • Follow Us!

„ZIUA UŞILOR DESCHISE”la Tribunalul Vâlcea 

Tribunal

La data de 25 octombrie a fiecărui an, în întreaga Europă este sărbătorită Ziua Europeană a Justiţiei Civile, iniţiativă comună a Consiliului Europei şi a Comisiei Europene, eveniment prin care justiţia civilă este adusă în atenţia publicului european.

Având în vedere faptul că în acest an data de 25 octombrie, calendaristic este într-o zi de sâmbătă, la Tribunalul Vâlcea „ZIUA UŞILOR DESCHISE” se organizează în data de 24.10.2014.

Această acţiune are ca scop asigurarea unei bune transparenţe în realizarea actului de justiţie şi o corectă înţelegere a specificului activităţii instanţei de judecată.

De asemenea, evenimentul are ca scop consolidarea relaţiei de încredere între cei care înfăptuiesc actul de justiţie si beneficiarii acestuia.

Acest eveniment constă în invitarea cetăţenilor la sediul instanţei şi permiterea accesului acestora, pe baza actului de identitate, în scopul vizitării tuturor încăperilor care au relevanţă pentru activitatea instituţiei, în funcţie de disponibilitatea acestora, cu explicarea pentru cei interesaţi a circuitului dosarelor şi a etapelor procesuale până la soluţionarea unei cauze. Activitatea se va desfăşura în măsura în care nu se perturbă activităţile curente ale instituţiei.

 

 

 

 

Leave a Response