|vineri, aprilie 26, 2024
  • Follow Us!

Liga Femeilor Ortodoxe s-a întrunit în Arhiepiscopia Râmnicului 

femei ortodoxe

Marți, 18 noiembrie 2014, de la ora 17:00, în Sala „Iosif Episcopul”, a Centrului Cultural „Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica”, din incinta Arhiepiscopiei Râmnicului, a avut loc întrunirea membrilor Ligii Femeilor Ortodoxe. Întrunirea a fost binecuvântată și prin prezența Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului.

După ce toți cei prezenți au rostit rugăciunea Tatăl nostru, doamna Maria Popescu și-a anunțat cu multă emoție retragerea din funcția de președinte al Ligii Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Râmnicului. În continuare, doamna Delia Zamfirescu a prezentat Raportul de activitate al Ligii pe ultimii cinci ani. Odată cu predarea mandatului, de către doamna președinte, și-a încetat activitatea și vechiul Comitet de conducere. A urmat un moment artistic prezentat de o elevă a Liceului de Arte „Victor Giuleanu”.

Au urmat propunerile și alegerile pentru președinte și membrii Comitetului. S-au făcut propuneri pentru următoarele funcții: președinte, vicepreședinte, secretar și casier. Pe rând, fiecare propunere a fost votată în unanimitate. La propunerea doamnei Maria Popescu, doamna Delia Zamfirescu a fost aleasă președinte al Ligii Femeilor Ortodoxe. În încheierea alegerilor amintite s-au votat șase membri pentru Comitetul de sprijin.

S-au luat următoarele hotărâri: numele oficial al Asociației va fi „Liga Femeilor Ortodoxe a Arhiepiscopiei Râmnicului”, în măsura în care cadrul juridic permite acest lucru; doamnele care au îndeplinit funcția de președinte al Ligii primesc funția onorifică de „Doamne de onoare”; se acordă Diplome de onoare celor care au participat la buna organizare a Ligii.

În încheiere, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a ținut un cuvânt de binecuvântare, apreciind și încurajând activitățile deosebite întreprinse până în prezent de Liga Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Râmnicului. Și-a exprimat dorința de a găsi un spațiu adecvat pentru sediul Ligii. În continuare, Înaltpreasfinția Sa a făcut Comitetului de conducere următoarele propuneri: să fie dezvoltate programe de educare a femeilor însărcinate și a mamelor, precum și de prevenire a avortului; să fie implementate cursuri de arte casnice, precum croitoria și broderia; să fie organizat un simpozion anual în care să fie prezentate doamne de seamă ale poporului român; să fie amenajat un Centru de zi pentru femeile cu probleme sociale și pentru cele rămase singure; să fie organizate conferințe anuale în care doamne cu o viață deosebită să prezinte teme de actualitate adresate femeilor creștine; să fie aleasă o zi de prăznuire anuală pentru această asociație creștin-ortodoxă, în care să fie săvârșită Sfânta Liturghie arhierească și slujba de Parastas pentru cei care au trecut în viața cea veșnică.

 

Leave a Response