|vineri, aprilie 26, 2024
  • Follow Us!

Președintele CJ Gorj, Ion Călinoiu: MINERII DE LA BERBEȘTI NU VOR FI CONCEDIAȚI, vor lucra la Complexul Energetic Vâlcea! 

ion-calinoiu-12

 

„Nu cred că vor fi 2.000 de concedieri. Vor pleca doar cei ce îndeplinesc condiţiile ”, a declarat, la sfârşitul anului, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, despre planul de concediere colectivă anunţat de şefii din energie.

Conform site-ului impactingorj.ro, sfârşitul de an a venit cu veşti proaste la Complexul Energetic Oltenia. 2.000 de salariaţi, în special de la Berbeşti şi Alunu din Vâlcea, ar putea fi disponibilizaţi, în urma externalizării celor două cariere de cărbune. Chiar administraţia Complexului a anunţat autorităţile din judeţul Vâlcea că, din februarie 2015, va pune în aplicare planul de concediere colectivă pentru 2.000 de salariaţi, dintre care 1.000 sunt de la Berbeşti. În aceste condiţii, Consiliul Judeţean Vâlcea mai are la dispoziţie o lună pentru a realiza transferul UMC Berbeşti la CET Govora şi formarea Complexului Energetic Vâlcea. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, nu crede că vor fi concediaţi 2.000 de oameni, ci doar câteva sute de mineri care vor pleca acasă la cerere pensionaţi anticipat. „Se externalizează cei de la Berbeşti care îşi urmează drumul către noua unitate care se va forma acolo împreună cu CET Govora. Restul de forţă de muncă din Complexul Oltenia îşi urmează activitatea conform muncii depuse. Dacă sunt pensionari totul e de a pleca din câmpul muncii prin îndeplinirea condiţiilor de pensionare”, a declarat la sfârşitul anului, Ion Călinoiu.

Leave a Response