|miercuri, mai 1, 2024
  • Follow Us!

Deputatul Buican îl întreabă pe prefect: De ce nu ați atacat Hotărârea CL, prin care Gigi Matei s-a votat singur pentru a ocupa funcția de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea? 

buican cristi

Deputatul PNL Cristian Buican i-a transmis recent prefectului Dumitru Cornoiu o adresă, prin care-și manifestă disponibilitatea la dialog pentru detensionarea situației de la Consiliul Județean Vâlcea.

Către:
Instituţia Prefectului Judeţului Vâlcea
În atenţia:
Domnului Prefect Dumitru-Nicu Cornoiu

Ţinând cont de situaţia politică şi administrativă din cadrul Instituţiei Consiliului Judeţean Vâlcea, precum şi conform Art. (1), alin 3) şi Art. (5) din Legea nr. 340 din 12 iulie 2004 privind Prefectul şi Instituţia Prefectului, republicată, vă rog, ca în cel mai scurt timp, să oferiţi un răspuns oficial la următoarele întrebări:
1. În cazul în care consideraţi că un ales local (consilier local, consilier judeţean) are dreptul de a se vota pentru ocuparea unei poziţii executive de conducere din cadrul instituţiei din care face parte – aşa cum aţi specificat prin intermediul răspunsului nr. 17.110 din 18.12.2014 oferit unuia din consilierii judeţeni -, de ce aţi atacat în contencios administrativ Hotărârile nr. 131, 132 şi 133 ale Consiliului Judeţean din şedinţa din 19.12.2014?
2. În cazul în care consideraţi contrariul şi anume că un ales local (consilier local, consilier judeţean) nu are dreptul de a se vota pentru ocuparea unei poziţii executive de conducere din cadrul instituţiei din care face parte, vă rog să explicaţi de ce nu aţi atacat şi Hotărârea nr. 57 din 27.03.2014 a Consiliului Municipal Râmnicu-Vâlcea prin care a fost desemnat domnul Ion Gigi Matei pentru a ocupa funcţia de primar interimar al Municipiului Râmnicu-Vâlcea. Ţinând cont că speţa este una asemănătoare, domnul Ion Gigi Matei votându-se pentru a ocupa această funcţie executivă, precum şi ca urmare a faptului că această hotărâre a fost adoptată tot în mandatul dumneavoastră de Prefect, vă rog să menţionaţi motivele pentru care, în cauze similare, interpretarea aceleiaşi Legi este diferită.
De îndată ce veţi răspunde la aceste două întrebări, doresc să îmi exprim disponibilitatea pentru organizarea unei întâlniri între preşedinţii partidelor politice reprezentate în Consiliul Judeţean pentru găsirea unei soluţii unanim acceptate pentru deblocarea situaţiei de instabilitate din cadrul forului legislativ vâlcean. Vă reamintesc că am solicitat o astfel de întâlnire, prin intermediul unei scrisori deschise, încă din data de 11.12.2014. Consider că este de datoria dumneavoastră să organizaţi o astfel de întrevedere, la care să participe, pe lângă factorii politici, şi cei administrativi şi juridici din cadrul Instituţiei Prefecturii Vâlcea şi Consiliului Judeţean Vâlcea. În caz contrar, acţiunile dumneavoastră pot fi catalogate şi bănuite de rea-intenţie şi partizanat politic.
Instabilitatea şi incertitudinea ce domneşte în Instituţia Consiliului Judeţean pun în pericol buna funcţionare a acestei importante structuri judeţene ce trebuie să gestioneze situaţii ce au ajuns critice, din punct de vedere economic şi social, cel mai elocvent caz fiind necesitatea urgentării realizării Complexului Energetic Vâlcea.
Cu deosebit respect şi consideraţie,
Deputat
Prof. Cristian Buican

Leave a Response