|vineri, aprilie 26, 2024
  • Follow Us!

Acţiuni ale poliţiştilor de prevenirea şi combatere a faptelor contravenţionale şi penale 

politist_in_strada-240x135

 

 

La data de 18 ianuarie a.c., poliţiştii,au acţionat pe linie rutieră între orele 01.00  – 06.00  pe D.N.67 B- Fârtăţeşti. Cu această ocazie a fost depistat C. Elvis, din com.Fîrtăţeşti, în timp ce conducea un autovehicul fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,52 mg/l alcool pur în aerul respirat. În continuare se efectuează cercetări pentru sub aspectul comiterii infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art.336, alin.1 din Codul Penal.

În noaptea de 17/18 ianuarie a.c., poliţiştii aflându-se pe raza comunei Slătioara, au prins în flagrant un bărbat a sustras un acumulator de autovehicul. Fiind somat, bărbatul a abandonat acumulatorul sustras, distrugându-l şi a încercat să fugă. Poliţiştii l-au urmărit, iar după aproximativ 500 m a fost prins. Fiind identificat, s-a stabilit că este vorba de B. Marian, de 24 de ani, din comuna Mateeşti. Acesta a sustras acumulatorul dintr-un autovehicul parcat şi neasigurat. Cercetările vor fi continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

La data de 17 ianuarie a.c., ora 22.20, poliţiştii l-au depistat pe raza oraşului Băile Govora, pe C. Ilie, conducând un autoturism a cărui autorizaţia de circulaţie provizorie expirată. În cauză s-a întocmit dosar de urmărire penală şi s-a început urmărirea penală cu privire la infracţiunea de „punerea în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat.

În ziua de 17 ianuarie a.c., ora 23.45, poliţiştii au oprit pentru control un autoturism care circula pe str. N. Bălcescu din mun. Drăgăşani. Cu ocazia verificării documentelor s-a stabilit faptul că D. Andrei, de 20 de ani, din mun. Drăgăşani, conducătorul autoturismului  nu este posesor de permis de conducere, motiv pentru care i s-a întocmit dosar penal.

În data de 18 ianuarie a.c., ora 04.50, A. Vlad, de 24 ani, din mun. Botoşani, jud. Botoşani a condus un autoturism  pe strada Calea lui Traian din Rm. Vâlcea, fiind oprit pentru control de o patrulă de poliţie. La solicitarea de a se supune testării cu aparatul etilotest, acesta a refuzat. De asemenea, tânărul a refuzat să i se recolteze probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma verificării în baza de date a poliţiei a rezultat că A. Vlad are dreptul de a conduce suspendat din data de 07 noiembrie 2013. S-a întocmit dosar de cercetare penala sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de refuz de recoltare mostre biologice şi conducerea unui autoturism pe drumurile publice având permisul de conducere suspendat.

Leave a Response