|duminică, aprilie 28, 2024
  • Follow Us!

Șpârle și șopârle, 07.01.2016 

soparla-cu-volanas
  • Ca la fiecare început de an, ziarul nostru face inventarul politicienilor din Vâlcea care şi-au petrecut Revelionul în localuri publice din Râmnicu Vâlcea sau din staţiunile balneare. Începem cu „prietenul” nostru, deputatul de mucava Cristian Buican, care a chefuit până dimineaţă la restaurantul Hotelului „Oltul” din staţiunea Călimăneşti-Căciulata, alături de avocatul Victor Stănculescu. În aceeaşi locaţie au mai fost prezenţi primarii din localităţile:  Runcu (Maria Dina), Muereasca (Ion Ungureanu), Titeşti (Cătălin Daneş) şi Perişani (Ion Sandu). Un alt local care a „mustit” de politicieni a fost restaurantul de la Hotelul „Maria” din Râmnicu Vâlcea. Aici au petrecut noaptea dintre ani preşedintele CJ Vâlcea – Gică Păsat, primarul interimar al Râmnicului – Ion Gigi Matei, preşedintele PSD Vâlcea – Costi Rădulescu, consilierul local PSD – Adina Dobrete, consilierul senatorului Adrănel Cotescu – Constantin Monceanu. Fostul primar al Râmnicului, Mircia Gutău, a rămas consecvent şi a ales să petreacă din nou de Revelion alături de soţie la restaurantul „Paradis Royal” din Troianu. În schimb, viceprimarul din Râmnic, Vasile Cocoş, a fost la restaurantul „Accademia del Gusto”, iar primarul din Stoileşti, Florin Ionescu, s-a mulţumit cu atmosfera de la „Crystal Palace”.

 

  • După cum s-a mai consemnat, pe fostul primar al Râmnicului, Emilian Frâncu, l-a apucat „febra” scrisului de cărţi în puşcărie. Cartea „Consideraţii generale privind statutul profesional al jurnalistului” nu este singurul volum editat de Frâncu în închisoare, deoarece acesta a mai „conceput” şi opera „Istoriografia Bisericii Catolice în judeţul Vâlcea”. Punem pariu că până la ieşirea de la „răcoare”, programată peste 2-3 luni, Emilian Frâncu va mai scrie… patru cărţi!?!

 

  • Un nou exerciţiu de imagine a făcut CNADNR zilele trecute cu o nouă „dezbatere publică” la Râmnicu Vâlcea pe tema autostrăzii Sibiu-Piteşti. Traseul exact al autostrăzii se cunoaşte încă de acum o lună şi a fost anunţat chiar de ministrul Transporturilor, astfel că toată dezbaterea a fost de fapt un nou prilej ca deputatul Buican să se dea „în stambă” şi să ne spună… de ce apa este udă şi porcul nu poate să zboare!

 

Leave a Response