|luni, octombrie 18, 2021
  • Follow Us!

HACKER valcean retinut in baza unui mandat european de arestare! 

f_350_200_16777215_00_images_6news335_arestati_sirene_1
Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Vâlcea, cu sprijinul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române, au pus în aplicare un mandat european de arestare, emis de autorităţile judiciare din Polonia, Tribunalul Regional Varşovia – Praga, pe numele unui vâlcean, bănuit de comiterea a 7 infracţiuni de înşelăciune, falsificarea de acte oficiale şi uz de acte oficiale falsificate, fapte prevăzute de Codul penal polonez.

La data de 27 martie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Poliţiei Olăneşti, l-au depistat pe Vilcu Alexandru Florin, de 24 de ani, din oraşul Olăneşti, care era urmărit internaţional pentru comiterea a 7 infracţiuni de înşelăciune, prin intermediul internetului.

În fapt, tânărul în cauză ar fi folosit mai multe documente oficiale (contracte de vânzare – cumpărare) falsificate, pentru achiziţionarea unor autoturisme, oferind vânzătorilor date de identificare false. Prejudiciul produs cumpărătorilor de autoturisme este estimat la peste 112.000 PLN.

Poliţiştii vâlceni l-au depistat pe tânărul în cauză şi l-au prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, care, a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, acesta fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş.

În continuare, se demarează procedurile legale în vederea predării către autorităţile poloneze.

Leave a Response